Uluslararası evden eve nakliyat alanında sunduğu profesyonel hizmet ağı sayesinde her geçen gün daha fazla alana yayılma özelliği gösteren firma, özellikle kendisini bu alanda geliştirerek hem teknolojik alt yapısını güncel tutmakta hem de filosunu genişletmektedir. Almanya Köln'de kurulmasının sonrasında yaptığı hizmetlerle sektörü domine eden MovEx Lojistik Grubu, daha sonra Asya ile Avrupa arasında bir köprü görevi gören İstanbul'da yeni şubeler açarak adeta iki kıtanın birleşmesine yardımcı olmaktadır.

Kurulduğu günden beri yaptığı her çalışmayı ilk günkü heyecanıyla yapan fakat bununla birlikte yılların kazandırdığı deneyimle oldukça iyi bir şekilde koordine ederek, müşteri memnuniyetinin en üst safhada olmasını amaçlamaktadır. Bu kapsamda gerek alt yapısal olarak, gerek araç filosu olarak gerekse de personel bilgisi olarak sürekli bir yenilenmeye gidilerek gündemden ve teknolojiden uzak kalmamayı gaye edinmiştir. Özellikle Uluslararası evden eve nakliyat alanında taşıması yapılan eşyaların herhangi bir zarar görmeden ve en hızlı bir şekilde teslimat adresine ulaştırılabilmesi için özen göstermektedir. Bu kapsamda aynı zamanda bu işlerin devamlılığını sağlayan personelin de periyodik bir şekilde gerekli eğitimleri almasını sağlamakta ve bu bilgiler doğrultusunda yaptığı işin bilincini kavramasını sağlamaktadır.

Uluslararası Zati Eşya Taşımacılığı

Uluslararası geçiş yapılan her şeyden giriş yapılan ülkeyle olan anlaşmalara göre belirli oranlarda gümrük vergisi başta olmak üzere çeşitli ödemeler talep edilmektedir. Bununla birlikte ticari olmayan eşya gönderiminde ise bu ödemelerden herhangi birisinin yapılması söz konusu olmamaktadır. "Kişisel eşya" olarak kabul edilen bu taşımalarda "Uluslararası eşya taşıma hukuku" çerçevesinde herhangi bir ödeme yapmadan taşıma yapma imkanınız bulunmaktadır. İşte bu tür bir taşıma ya da nakliye işine Uluslararası zati eşya taşımacılığı ismi verilmektedir. Uluslararası zati eşya taşımacılığı hizmeti sunan firmanın aynı zamanda mutlaka bu alanda taşıma yetkisine sahip olması gerekmektedir.

Uluslararası evden eve nakliyat hizmeti gerçek manada tecrübe ve özveri isteyen bir iş olduğundan dolayı bu ihtiyaçlarınızı herhangi bir firmaya yaptırmaktan kaçınmalısınız. Aksi takdirde birçok sıkıntılı durumla karşı karşıya kalmanızın yanında eşyalarınızın da taşıma sırasında zarar görmesine neden olabilirsiniz. Bundan olayı firma seçiminde oldukça dikkatli bir şekilde karar almalı ve nakliyenin başarılı bir şekilde adresine teslim edilebilmesi için MovEx Lojistik Grubu ile iletişime geçmelisiniz.

Uluslararası Zati Eşya Taşımacılığında İstenen Belgeler

Uluslararası zati eşya taşımacılığının yapılabilmesi için belirli belgelerin temin edilmiş olması gerekmektedir. Bu belgelerin eksik olması durumunda taşıma işlemlerinin yapılması mümkün olmayacaktır. Sizden istenen başlıca belgeler şunlardır;

  • CMR (ConventionMarchandiseRoutier) uluslararası taşımacılık belgesi
  • Taşınacak ülkede oturma izni belgesi
  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alınacak taşıma izni ve ruhsatı
Editör: Pusula Gazetesi