Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 1987 yılında Kozlu'da ve 1990 yılında Amasra'da meydana gelen maden kazalarında yitirdiğimiz 13 maden şehidini andı.

AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, anma mesajında şunları kaydetti:

"1987 yılında Zonguldak-Kozlu'da ani metan gazı püskürmesi sonucu 8 madencimizi ve 1990 yılında Bartın-Amasra'daki grizu patlamasında 5 işçimizi toprağa verdik. Ölüm yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Dünyanın en zor mesleklerinden olan madencilikte, maalesef istemediğimiz vakalarla karşı karşıya kalıyoruz. Yüzlerce metre yerin altında, karaelması çıkartarak sanayileşmeye ve ekonomiye katkı sağlayan madencilerimizi zaman zaman böylesi elim kazalarda kaybediyoruz. Madenci işine giderken; evinden, çoluğundan çocuğundan helallik alarak ayrılır. Çünkü işe başladığı an her türlü riskle karşı karşıyadır. İktidar olarak göreve geldiğimiz andan bugüne kadar bu riskleri azaltmak ve şartları daha iyiye götürmek için çabaladık. Geçmişteki kazalardan dersler çıkararak iş güvenliği ve iş sağlığı hususlarında çalıştık ve hala bu konuda çalışmalarız devam etmektedir.

Bunun yanında en son olarak bir süredir mücadelesini sürdürdüğümüz, Zonguldak bölgesinde hayatını kaybeden 5 binden fazla maden şehidimizin yakınlarının Soma maden yasasından yararlanmalarının sağlanacağı müjdesini de, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, 20 Ocak'ta gerçekleşen AK Parti İl Başkanlığı'nın 6'ncı Olağan Kongresi'nde Zonguldaklılara verdi. Bir kez daha tüm maden şehidi yakınlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Bu vesile ile bir daha acı ve ölüm yaşanmaması temennisiyle, Kozlu ve Amasra maden şehitlerimiz ile birlikte tüm maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimize bir kez daha başsağlığı diliyor, Yüce Yaradan'dan bütün madencilerimizin yar ve yardımcısı olmasını niyaz ediyor, saygılarımı sunuyorum."

Editör: Pusula Gazetesi