19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Kaymakamlık binası önünde gerçekleştirilen törene; Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkan Vekili Kaya Gün, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri, ile genel meclis üyeleri, daire müdürleri ve gaziler katıldı.

Atatürk Anıtına çelenkler Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkan Vekili Kaya Gün ve gaziler tarafından bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazi Hasan Kuzucu yaparak şunları söyledi; Gaziliğin devlet ve Millet nezdindeki önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; 'Kahraman Türk ordusu sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine dalalet eden bu unvanı ve rütbeye ancak sizler izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım' diyerek anlatmaktadır.

Öyle ki milli bağımsızlığımız, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadı ile vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onları minnet şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Ben ülkemizi bir çadır olarak görüyorum. Direği şehitlerimiz ve gazilerimiz, örtüsü ile onlardan güç alan Türk ordusudur. Her kim bu çadırı yıkmaya yeltenecek olurda, ecdadından hali ile damarındaki asil kandan güç alan bu millet top yekün ona karşı koyacak. Bu uğurda gerekirse şehit ve gazi olmayı, sizler gibi bir şeref sayacaktır".