Ülkemizin sağlık alanındaki sorunlarına teknoloji tabanlı yenilikçi çözümler üretmek, ihtiyaçlar ve işleyiş doğrultusunda sağlık sektöründe kullanılacak ürünlerin prototiplerini geliştirmek amacıyla Ülkemizde ilk kez düzenlenen Health Sprint etkinliği başladı. Health Sprint Düzce etkinliğinin ilk aşaması olan Fikir Geliştirme çalışmaları Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Düzce Üniversitesi Hastanesi ve Viveka işbirliğiyle düzenlenen ve 8 gün sürecek olan "Health Sprint Düzce" etkinliği ile girişimciler, sağlık alanındaki inovatif fikirlerini hayata geçirme imkanı elde edecek.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda başlayan etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, saha çalışmaları sonucu yaklaşık 13 konu başlığı belirlendiğini ve yapılacak çalışmaların, bu konu başlıklarına göre düzenleneceğini belirtti. Düzce Üniversitesi ve Ülkemiz adına faydalı bir etkinlik olmasını beklediklerini ifade eden Şahin, programa katılan girişimciler ve uzman bir ekiple birlikte sağlık alanında önemli inovasyon çalışmalarının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, "Ufak dokunuşlarla, çok büyük katma değerler üretebilirsiniz" diyerek etkinlikte çalışma yapacak olan herkese başarılar diledi.
Düzce Bölgesi ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tespit edilen sorun alanlarına yönelik çalışmak üzere 47 kişiden oluşan 11 Çözüm Grubu, 12 Mentör, 5 Uzman bir araya geldi. 20-21-22 Mart tarihlerinde ön prototip ve 23-24 Mart test çalışmaları ile devam edecek olan çözüm gruplarının Mentör ve Uzmanlar tarafından yönlendirilmesi ile yol haritaları ve taslaklar oluşturularak etkinliğin birinci aşaması olan fikir geliştirme çalışmaları tamamlanmış oldu.

Editör: Pusula Gazetesi