Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Zonguldak'ın trafiğini rahatlatacak olan Mithatpaşa tünelinden giriş yaptı Uzunkum şantiyesinde açıklamalarda bulundu tünelin bu kadar olduğunu düşünmediğini belirten Bakan Karaismailoğlu şantiyedeki konuşmasında şunları söyledi:

Zonguldak programımızın bu durağında, Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu üzerindeki Mithatpaşa Tünelleri yapım şantiyesinde sizlerle birlikteyiz.

Bugün Zonguldak ilimize verdiğimiz hizmetleri, kazandırdığımız eserleri bir bir sizlerle birlikte ziyaret ediyoruz. Bizlerle birlikte olduğunuz ve halkımıza sesimizi duyurduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizde yaptığımız ulaşım ve haberleşme hizmetleri için hükümetlerimiz döneminde yaptığımız harcama, 914 milyar liraya yaklaşıyor.

Bu bütçe aslında, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasına girmesine temel teşkil edecek bir altyapının oluşturulması, dünya ve bölgesi ile her anlamda bağlarının sağlamlaştırılması yolunda değerlendirilmiştir.

Ulaşımın tüm modlarında ortaya koyduğumuz projeler sayesinde Türkiye'nin bugün bir lojistik süper güç haline geldiğini iftiharla söyleyebiliyoruz.

Son on dokuz yılda, 6 bin 101 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızı, 28 bin 200 kilometrenin üzerine çıkardık. Bin 714 km olan otoyol ağımızı, 3 bin 523 kilometreye yükselttik.

Hükümetlerimiz döneminde toplam 389 kilometre uzunluğunda tam 3 bin 469 adet köprü yaptık. Viyadüklerimizi de sayarsak toplam sayı 9 bin 436'ya, uzunluk ise 700 kilometreye ulaşıyor.

Geçit vermeyen dağları tünellerle, derin vadileri viyadüklerle aşarak insanımızın can ve mal güvenliğini tesis ettik.

Karayollarındaki tünel sayımızı, 83'ten 435'e yükselttik. 50 km olan tünel uzunluğumuzu ise 590 km'ye çıkardık.

Değerli Medya Mensupları,

Kara Elmas diyarımız Zonguldak, Batı Karadeniz 'in en önemli limancılık kentlerinden biri.

Üretken ekonomisi ve çalışkan insanıyla ülkenin bütünsel kalkınmasına omuz veren Zonguldak'ta her daim yatırımlarımıza kararlılıkla devam ettik. İnşallah daha fazlasını da önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz.

Zonguldak'ta bugüne kadar ulaşım ve iletişim yatırımları için 8 milyar 97 milyon liraya yakın bütçe harcadık.

2003 yılında Zonguldak'ta yalnızca 22 kilometrelik bölünmüş yol var iken, bölünmüş yol uzunluğunu 192 kilometreye çıkardık.

Değerli Medya Mensupları, Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu projemiz kapsamında yer alan Mithatpaşa Tünelleri de yapmakta olduğumuz önemli tünellerden.

Bedeli 4 milyar 16 milyon liranın üzerindeki 43,2 kilometrelik bu bölünmüş yol projemizin kapsamında 2 adet köprülü kavşak ve 13 adet çift tüp tünel yer alıyor.

Projede şimdiye kadar, 11 kilometre bölünmüş yol ile birlikte, 2 adet köprülü kavşağın yanı sıra, toplam 2.233 metre uzunluğundaki 3 adet çift tüp tüneli tamamladık.

Tamamlanan tünellerimiz Aslankayası, Mithatpaşa-1 ve Mithatpaşa-2 tünelleridir. Bu yol projemizde T-0 tünelinde çalışmalara devam ediyoruz. Bu büyük projemizi 2025 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.

Siz değerli basın mensuplarımıza da bizleri yalnız bırakmadığınız için ayrıca şükranlarımızı sunuyorum.