Zonguldak Havalimanı'nda yurt yurtdışı (Almanya) uçak seferleri başladı. Germania Havayolları'na ait Duesseldorf'tan kalkan uçak, 121 yolcusu ile Zonguldak Havalimanı'na indi. Yolcuları, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ile Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin karanfillerle karşıladı. Yaşlı ve yardıma muhtaç yolcular, asansörlerle havalimanı personelinin yardımı ile uçaktan indirilerek, tekerlekli sandalyeler ile taşındı.

Rahat bir yolculuk geçirdiklerini ifade eden yolcular, havalimanının yapımı ve açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, kısa sürede evlerinde olmanın mutluğunu yaşadıklarını söylediler. Pilot ve hosteslere de teşekkür eden Başkan Güneş ve Müdür Özşahin, uçuş ekibine çiçek verdiler.

Yeni seferlerin hayırlı olması dileğinde bulunan Zonguldak Havalimanı Müdürü Hassan Özşahin, şunları söyledi:

"İnşallah bundan sonra dahi iyi şeyler olacak. Bu yıl ilk uçakta bir önceki seneye göre yolcu sayısının arttığını görüyoruz. Gelen 121, giden 125 kişidir. Bu gayet memnun edici bir rakam... İleriki günlerde daha güzel çalışmalar yapmaya çalışacağız. Zonguldak Havalimanı ulaşım adına çok iyi bir sektör ve işletme. Zaten yolcuların memnuniyetini ve dualarını duyduk. İnşallah bu dualar eksik olmaz. Hedeflerimizde bir sapma yok. Yolcu sayısı her geçen yıl artış gösteriyor. Buda yolcuların memnuniyetinin bir ifadesidir. Zonguldak'ın iyi bir sezon geçirmesi dileği ile tüm gurbetçilerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ise, önümüzdeki günlerde sefer sayılarının artarak devam edeceğini ifade ederek, "Tüm gelen ve giden yolcularımıza hayırlı yolcuklar diliyorum. Saltukova beldemizde bulunan Zonguldak Havalimanı'nın sadece Almanya bağlantılı değil, iç hat seferlerine açılamasını istediğimizi yenilemek istiyorum. İnşallah sesimizi yetkililer duyalar. Zonguldaklılar Derneği Başkanımız ve ekibi, işadamlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz hep beraber bir yol oluşturarak girişimlere başladılar. Umut ediyorum ki, önümüzdeki günlerde iç hat seferleri başlayacaktır. Tekrar bu sezonun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Aynı uçak 125 yolcu ile Almanya'ya döndü. Pazar ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki sefer olarak başlayan uçuşlar, önümüzdeki aylarda artacak.

Editör: Pusula Gazetesi