Uzun mesafeleri, sahip olduğu hız sayesinde kısa sürede aşma imkanı veren uçak kargo, küçük boyutlardaki paketleri, ticari malların taşınmasında, uzun mesafeleri hızlı ve güvenilir taşınmasında etkili bir sistemdir. Hava yolu kargo taşımacılığı birim ağırlık başına maliyeti en yüksek taşımacılık türüdür.

Türkiye'de Uçak İle Kargo Taşımacılığı Nedir?

Uçak kargo taşımacılığı, birçok gönderici tarafından, bürokratik işlemlerin fazlalığı, süreçlerin karmaşıklığı nedeniyle, uçak kargo yerine bir işletme ile iletişime geçmeyi tercih etmektedir. Fakat günümüzde yaşanan uluslararası rekabet, son teknoloji ve ileri depolama sistemleri ile hava yolu kargo taşımacılığının lojistik firmalarını, yaygın yapılmasına imkan tanımaktadır. Müşterilerin kapıdan kapıya kargo teslimi ile ilgi lojistik hizmet talebi, lojistik firmaların gelişmesini sağlamıştır.

Yurt Dışı Uçak Kargo Taşımacılığı

Havacılık sektöründe hizmetleriyle rakip üyeleri, güvenilir, hızlı ve ekonomik uçak kargo taşımacılığında, yurtdışı kargo gönderimlerini de mümkün kılmıştır. Müşteri, dünyanın her hangi bir yerine kolayca kargo gönderebilmektedir. Dış ticaretle uğraşan firmalar başta olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarla bireylerin, uluslararası taşımacılık kurallarına haykırı olmayan her türlü kargonun gönderimini, bin kilometrenin üzerine çıkan mesafelerin en kısa sürede aşılıp ulaştırılması sağlanır. Kıymetli, tehlikeli, hassas vb. ürünlerin hava kargo taşımacılığı ile uçak kargo hizmeti alınamamaktadır.

Almanya Uçak Kargo Taşımacılığı

Almanya uçak kargo, diğer hava yolu uçak kargo taşımacılığına göre fazla maliyetli olması ve bu sebepten dolayı hizmet bedeli fiyatının yüksek olmasını sağlar. Ancak kargo bu bedel karşılığında en kısa zaman içinde müşterinin adresine teslim edilmektedir. Üç hizmet şeklinde, adresten havaalanına, havaalanından havaalanına ya da adresten adrese teslim yapılabilmektedir. Alman uçak kargo hizmeti hızlılığı ve ulaşımda güvenilir seçenekleriyle dikkat çekmektedir. Bir gün içinde bir evrak şehirlerarası ya da ülkeler arası güvenilir ve hızlı kargo teslimatı ile avantaj kazanmış bir hizmettir.

Editör: Pusula Gazetesi