Bartın'da yapılacak miting için Uçakla Zonguldak Havaalanına inmek isteyen Başbakan Binali Yıldırım'ın uçağı sis ve ILS denilen elektronik yönlendirme cihazı olmadığı için 3 denemede de başarılı olamadı. Olay, Başbakan Binali Yıldırım'ın daha önce Zonguldaklılara verdiği yurt içi uçak seferlerinin başlatılması yönündeki sözleri ve Zonguldak Almanya arasında Alman Hava Yolları tarafından yapılan seferlerin Türk Hava Yolları ile devam ettirilmesi yönündeki beklentilerin havada kalması nedeniyle ironik bir hal aldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın uçağının inememesi daha önce inen ancak kalkamayan başka bir uçağın hikayesini hatırlattı.

2008 yılında Zonguldak'a gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan yakın dostu merhum Hüseyin Şeker'i ziyaretinin ardından Bayram Tomakin'in sorularını yanıtlamıştı.

Kutan; "Zonguldak Havaalanı konusunda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine şu anısını paylaşmıştı;

"Havaalanının faaliyete geçmesi şart. Sanayinin gelişmesinde ulaşımın çok büyük önemi var. Zonguldak Havaalanına ilk olarak 1999 yılında ben inmiştim. Dönüşte karanlığa kaldığım için uçak kalkış yapamadı. Ankara'ya karayoluyla devam etmiştim. Uçak ise ertesi gün gelmişti. Bu işler için Erbakan Hocanın bir tabiri var. 'üstün başarı için bu işin delisi olmak lazım' diye. Bu sıralar bakıyorum işin delisi epey azalmış"

Editör: Pusula Gazetesi