Öncelikle uçak bileti almadan önce tarih, isim, saat ve havaalanı gibi bilgilerin defalarca kontrol edilmesini tavsiye ediyoruz. Bunun yanısıra, uçak biletlerindeki bazı hatalar kolaylıkla düzeltilebileceği gibi isim değişikliği gibi kritik hatalar oluşabilir. Bu hataların giderilmesi için başvuruların mümkün olduğu kadar hızlı yapılması gerekmektedir.

Her bir hata düzeltme işlemi, tickets.com.tr desteği ile yapılabilmesine rağmen, bilet hatalarında yapılacak işlemleri havayolu şirketlerinin tarife kuralları ve politikası belirlemektedir ve bu sebeple ceza ödenmesi gerekecektir.

Genel Hata Düzelme İşlemi

Genel olarak hata düzelme işlemlerinde Biletim bölümüne girilerek, Siparişlerim bölümünden işlemlerinizi sürdürebilirsiniz.

Bilet iptal işlemlerinde, Siparişlerim bölümünde, biletinizi seçerek "Bilet iadesi" butonuna tıklayarak iptal işlemini gerçekleştirmeniz mümkündür. Eğer ki işleminiz gerçekleşmezse, müşteri hizmetlerimizle iletişime geçebilirsiniz.

Ticket.com.tr tarafından seçtiğiniz havayolu şirketi ile iletişime geçildiğinden dolayı, başvurunuzun cevaplanması iki haftayı bulabilmektedir.

İsim, Soyisim, Cinsiyet Değişiklikleri

Genel olarak uçak biletlerinde isim değişikliği yapılmasına izin verilmemektedir. Ancak, eğer ki isim, soyisim ve/veya cinsiyetiniz kimlik bilgilerinizden farklı ise, düzeltme yapmak için başvuruda bulunmanız gerekecektir.

  • Bu tür değişiklikler yine havayolu şirketinin satış politikası dahilinde yasaklanmış olabilir ya da ek ücret talebinde bulunulabilir.
  • İsim ve cinsiyet bilgisi değişikliklerinde yine Biletim / Siparişlerim bölümünden, Uçak Biletlerim / Rezervasyon No / Rezervasyon Düzenlemesi seçilerek "Yolcu Bilgileri Değişikliği" bölümünden başvuru sağlanabilir.
  • Yolcu bilgileri değişikliği başvurularında, hangi belgeye göre uçak bileti satın alındıysa (pasaport, kimlik kartı vb.) o bölgenin kopyası gerekmektedir.
  • Değişiklik ile ilgili genel notlarınızı başvurunuzda yer alan yorumlar bölümünde belirtebilirsiniz.

Tarih ve Güzergah Değişiklikleri

Tüm değişik ve düzeltmelerde olduğu gibi, tarih ve güzergah değişiklikleri ve hata giderilmesi işlemleri yine havayolu şirketinin politikası dahilinde sürdürülmektedir. Bu sebeple, her türlü değişikliğin yapılabilmesi mümkün olmayabilir ya da ekstra ödeme yapılması gerekebilir.

Bilete özel ayrıntıları edinmek için tarife kurallarını okuyabilir ya da müşteri hizmetlerimizle iletişime geçebilirsiniz.

  • Tarih ve güzergah değişikliklerinde, Biletim / Siparişlerim bölümünden, Uçak Biletlerim / Rezervasyon No / Sipariş Düzenlemesi seçilerek "Tarih/Güzergah Değişikliği" bölümünden başvuru sağlanabilir.
  • İstediğiniz tarihi başvurunuzu yaparken belirtebilir ve yorumlar bölümüne de açıklamanızı ekleyebilirsiniz.
  • Bu tür talepler 72 saat içerisinde işleme alınır.
Editör: Pusula Gazetesi