-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Havalimanı'ndan 2 Şubat 2020 Pazar günü için Türk Hava Yolları'ndan (THY) Zonguldak-İstanbul-Diyarbakır'a aktarmalı bilet alan ve uçağı iptal olan Ataç Bulut Erdoğan, tazminat davası açarak 100 Euro tazminat bedeli kazandı.

Zonguldak Havalimanı'ndan 2 Şubat Pazar günü İstanbul aktarmalı Diyarbakır uçağı bileti aldığını belirten Erdoğan, Zonguldak'tan kalkacak olan THY'nin seferi iptal olunca İstanbul'dan kalkacak olan Diyarbakır uçağını da kaçırdı. Önce THY'ye tazminat davası açan Erdoğan'a "THY'ya tazminat davası açamazsınız, seferleri hava şartlarından dolayı iptal ediyoruz" diye ret yanıtı geldi.

Erdoğan, vazgeçmeyerek Pusula Gazetesi'nin 'THY uçağı iptal' haberlerinden ikisini kanıt olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne sundu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, başvuruyu olumlu değerlendirerek THY'ye 100 Euro tazminat ödettirdi.

"UÇAK SON ANDA İPTAL EDİLDİ, DİYARBAKIR UÇAĞINI KAÇIRDIM"

Erdoğan, konuyla ilgili "Kasım ayında internet üzerinden 2 Şubat Pazar günü için Zonguldak Havalimanı'ndan İstanbul aktarmalı Diyarbakır uçak bileti almıştım. Ancak; son anda iptal edilmişti. Dolayısıyla aktarma uçuşumu kaçırdım. Ankara üzerinden son anda yeniden Diyarbakır bileti aldım. Bundan dolayı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvurdum. 100 Euro tazminat kazandım" açıklamasını yaptı.