Kdz Ereğli'de yaklaşık 3 milyon lira harcanarak yapılan 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu bir yıl eğitim verdikten sonra atıl duruma getirildi.
15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY kalkışmasının ardından ilçede bulunan Özel Fatih Koleji okul binalarına kanun hükmünde kararname ile el konulmuş, okul İmam Hatip Ortaokulu'na tahsis edilmişti.
Kavaklık Mahallesi'nde yapımına 2014 yılında başlanan ve 2015-2016 yılında eğitime açılan İmam Hatip Ortaokulu'ndaki öğrenciler Özel Fatih Koleji'ne taşınmasının ardından okul binası boşaltıldı.

İmam Hatip Ortaokulu olarak yapılan bina ise korumasın ve atıl durumda bırakıldı. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından parmaklıkları sökülmeye çalışılan okulun mermerleri zarar gördü. Tel örgüler devrildi. Rüzgar nedeniyle yere düşen türk bayrağı vatandaşlar tarafından yerden kaldırılarak direğe bağlandı.

Kdz. Ereğli'de bir çok okul sınıf yetersizliği nedeniyle ikili öğretim verirken devletin yaklaşık 3 milyon lira harcayarak yaptırdığı yeni okulun neden kullanılmadığı merak ediliyor?

Editör: Pusula Gazetesi