Cumhuriyet Halk Partisi 3-4 Şubatta yapılan Genel Başkanlık ve Yönetimini belirleyen kurultayının ardından, 9-10 Mart tarihlerinde kendi Anayasası olan tüzük kurultayını tamamladı.
Zaman zaman kurultaylarda günün gerekliliğine göre tüzük maddelerinde değişiklikler yapan CHP bu kez sadeleştirilmiş anlaşılabilir bir tüzük ile 2019 seçimlerine hazırlanıyor.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olması ile devam eden gençlik kotası, kadın kotası, ön seçim uygulamarın yanında, engellilerin siyasete teşvikini sağlayan, parti içi demokrasi'ye daha çok önem veren
yeni tüzük ile İl, İlç , Belde teşkilatlarına daha çok önem verildiği ve daha çok sorumluluk yüklüyor.

Zonguldak'tan tüzük komisyonunda görev alan İl Başkanı Umut Başoğlu, kurultayda yaptığı konuşmayla çalışmaya damga vurdu.
Başoğlu, konuşmasında; yerel ve genelde aday gösterilirken bölgesel, yöresel dengelerin önemli olduğunu, bunların gözetilmesi gerektiğini, aday belirlemelerde her İl, İlçe ve Belde Teşkilatlarının kendi bölgelerini en iyi tanıyan yapılar olduğunu belirterek, ön seçim maddesinin önceki tüzükten daha güçlü bir şekilde yeni tüzükte aldığını belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi