Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak 18 maddelik Anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında dün Zonguldak'a geldi.

CHP Milletvekili Fikri Sağlar, ilk olarak partisinin Zonguldak İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Milletvekili Sağlar'ı; CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş ile CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve partililer karşıladı.

Milletvekili Sağlar, burada yaptığı basın açıklamasında, 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak referandumda karşılarına çıkarılan 18 maddelik anayasa değişikliğiyle aldatıldıklarını söyledi. Bütün oyunların, tuzakların içinde bulunduğu bir anayasanın geldiğini belirten Sağlar, "Bu anayasada bir tek adam var. Bu adam; hem hükümet, hem meclis, hem mahkeme... En tehlikelisi de mahkeme... 'Tarafsız ve bağımsız yargıyı oluşturduk' diyorlar. Tarafsız ve bağımsız yargıyı oluşturmaları mümkün değildir. Çünkü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu başkan, 13 kişiden 6'sını atıyor, 7'sini de parlamentoda kendisi partisi seçiyor" dedi.

Anayasal rekabet eşitliğinin güvence altına alınmadığını belirten Sağlar, şöyle dedi:

"Bugünkü hükümetin Başbakanına 'başbakan' demek biraz zor galiba... Çünkü meydan meydan dolaşıp kendisinin ne kadar bir lüzumsuz olduğunu anlatan bir insana nasıl 'başbakan' diyeceğiz? Keşke istifa edip dolaşsaydı da, başbakanlığın kötü olduğunu böylelikle daha rahat anlatırdı ve insanlarda anlardı. Başbakanın istifa etmediği ve meydanlarda başbakanlığın kötü bir nokta olduğunu anlatan herhalde karşımızda başka ya da dünya literatürü siyasetinde başka kişi yoktur. Bugün bağımsız ve yargı tarafından mahkemede yargılanması gereken bir kişinin kendi kafasından çıkardığı anayasa değişikliğiyle onun istediği bir ülke haline dönüşmeye çalışıyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi