ZONGULDAK'ta Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) öğrencilerinin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü nedeniyle spor salonunda gerçekleştirdikleri Çanakkale Savaşı canlandırması ayakta alkışlandı.
İlk olarak valilik önündeki Şehitler Anıtı'nda yapılan törene Vali Ali Kaban, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, askeri erkan, muharip gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Anıta çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Zonguldak Şehit Aileleri ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz'ın konuşmasıyla tören sona erdi.

Vali Ali Kaban ve beraberindekiler, daha sonra Zonguldak Şehit Aileleri ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Asri Mezarlık'taki Şehitliği ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinde şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı, Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Ardından BEÜ Farabi Kampusü'nde, Çanakkale Savaşı Canlandırma programına düzenlendi. Spor salonunda düzenlenen etkinlikte Çanakkale Savaşı cephesi canlandırılarak, askerlerin yaşadığı duygusal anlar ve savaş anı yansıtıldı. Yaklaşık 1 saat süren program sonrasında izleyiciler, öğrencileri ayakta alkışladı.

Editör: Pusula Gazetesi