Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Muslu Beldesi'nde Emirler Mahallesi'nde M.A adlı bir vatandaşın aldığı hayvanlara yeterli ve sağlıklı bir şekilde bakmadığı ve hayvanlara şiddet uyguladığı iddia edildi.

Çevrede ikamet eden vatandaşlar, M.A'nın bakmak için aldığı keçileri ve köpekleri aç bıraktığını, ya açlıktan ya da şiddet gördükleri için öldüklerini anlattılar. Hayvanların ölümlerinden farklı zamanlarda çekilen fotoğrafları görenlerin tüyleri ürperiyor.

Hayvan ölümleri ile ilgili Tarım İlçe Müdürlüğü'ne ve belediyelere şikayet edildiği ancak bir sonuç alınmadığı öğrenildi.

"HAYVANLARIN SAHİBİ BABASINI SİLAHLA VURARAK ÖLDÜRDÜĞÜNDEN HİÇ KİMSE KENDİSİNE BİR ŞEY SÖYLEYEMİYOR"

Vatandaşlar duruma çok üzüldüklerini belirterek "Hayvanlara yeterli ve sağlıklı bir şekilde bakmadığı gibi hayvanlara şiddet uyguluyor. Hayvanlar sürekli açlıktan ölüyor ve keçi ölüleri doğru bir şekilde bertaraf edilmiyor. Her yerden keçi ölüleri çıkıyor, kimi zaman aç bıraktığı köpeklerinin önüne atıyor yemeleri için. Hayvanların sahibi babasını silahla vurarak öldürdüğünden hiç kimse kendisine bir şey söyleyemiyor. Şikayet edilmesine rağmen nedense bu duruma çözüm bulamıyoruz. Birilerinin yardım eline ihtiyacımız var. Çevremize mikrop ve hastalık yayılmasından korktuğumuz gibi bu acı görüntüleri görmekten gelmek mümkün olmuyor. Bu duruma adaletli bir şekilde dur diyebilmemize yardımcı olun" dedi.