Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Kahvaltı programında konuşmacıların verdiği mesajlar ise yeni anayasa tartışmaları üzerine oldu.

CHP Alaplı Kadın Kolları Başkanı Emine Alemdar Uysal konuşmasında; "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıklıların giderilmesi, cinsel ayrımcılığının sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz. Bulunduğumuz şartlar itibariyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Kadınına vermiş olduğu saygınlığı, özgürlüğü, seçme ve seçilme hakkını yok edip vasıfsız ikinci sınıf bir kadın toplumu yaratılmak istemektedir. Bu bağlamda bizlere tanınmış olan hak ve özgürlüklerimizi yitirmeme adına var gücümüzle mücadele edip, sonuna kadar sürdürüp bize dayatılmak istenen bu işi asla kabul etmeyeceğiz. Unutulmaması gerekir ki; haklarıyla kadın, haklarıyla kadındır. Hakları hiçe sayılanların kadınlık bilincini ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirecektir. Kadınlarımıza verilen bu hakların sonuna kadar korunup daha ileriye götüreceği inancıyla tüm emekçi kadınlarımızın bu anlamlı gününe kutlar, saygılar sunarım" dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de konuşmasında yeni anayasa tartışmalarını hatırlatarak; "Genel anlamda siz kadınlarımız bu konuda bilgilisiniz. Hayırda, hayır vardır diyorum. Yeniden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nünüzü en içten duygularımla kutluyorum" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu,'nun da gündeminde 16 Nisan'da yapılacak referandum vardı. Kadın kollara teşekkür eden tüm kadınların bu anlamlı gününü kutlayan Turpcu; "Avrupa'da bile kadınların seçme ve seçilme hakkı yokken Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına 1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile önce Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934'de Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile tanındı. Atatürk Türkiye'sinde kadınlarımız tüm baskılara rağmen haklarını savunuyorlarsa, meydanlara iniyorlarsa görünmeyen gerçek kahramanlardır" dedi.

Turpcu, 16 Nisan'daki referandumla ilgili kadınların verecekleri kararlara güvendiklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi