Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak'ta yaptığı çalışmaların yanı sıra çevre illerde gerçekleştirilen "Hayır" mitinglerine de katılarak destek veriyor. Turpcu, Cumartesi günü, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bleda Akın, İl Yöneticileri Merve Arslan ve Volkan Alkaç ile birlikte CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Bolu'da gerçekleştirdiği "Hayır" mitingine katılarak destek verdi.

Pazar günü, gündüz programında, Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, ilçe yöneticileri ve partililerle Kilimli ilçesine bağlı Çalca ve Şirinköy'e ziyarette bulunan Turpcu, vatandaşlara Anayasa değişikliği ile ülkeyi bekleyen tehlikelere dikkat çektiği bir konuşma yaparak "Hayır" oyu çağrısı yaptı.

"EMPERYALİST DEVLETLER, TÜRKİYE'DE TEK ADAM REJİMİ İSTİYOR"

Turpcu, burada yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

"Bu emperyalist dayatması tek adam sistemine 'hayır' diyelim, çocuklarımızın, torunlarımızın kan ve gözyaşı içerisinde yaşamasına izin vermeyelim. Kurtuluş Savaşı'yla kurtarılmış bu toprakları tek kişinin insafına bırakmak, ülkenin geleceğini tehlikeye düşürür. Emperyalist devletler, Türkiye'de tek adam rejimi istiyor. Türkiye'nin bu haliyle emperyalist politikalarının yanında olacağından emin olamıyorlar. Neden? Ülkeyi kuranlar, denetim mekanizmasını çok sıkı tutmuşlar. Hükümeti ikna ettiklerinde Meclisi, Meclisi ikna ettiklerinde yargıyı ikna edemiyorlar, yani tek kişiyi ikna etmek yetmiyor. Ortadoğu'yu tarumar eden Emperyalistler kendi çıkarlarını uygulatabilecekleri bir Türkiye hedefliyorlar. Bu nedenle yasamayı, yürütmeyi, yargıyı tek elde toplayan bir rejim değişikliği istiyorlar. Çünkü tek kişiyi ikna etmek, birbirini denetleyen yasama, yürütme, yargıyı ikna etmekten çok daha kolay olacaktır. Tek adam rejimi gelirse önlerinde engel olacak tek kişi olacak. Onu ele geçirdiklerinde ülkeyi ele geçirmiş olacaklar. 16 Nisan'da çıkacak hayır, işte bu nedenlerden dolayı çok önemlidir. "

Milletvekili Turpcu, akşam programında ise önceki dönem İlçe Başkanlarından Zeki Dirlik'le birlikte Çaycuma'ya bağlı Karamusa ve Aliköy'ü ziyaret etti. Turpcu, ziyaretlerde, vatandaşlara Anayasa değişikliği teklifinin içeriğini anlatarak 'hayır' oyu çağrısı yaptı.

"BU YETKİLERLE 'DEVLET BENİM' DER"

Turpcu, burada yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

"Bu teklif, sınırlanamaz, sorgulanamaz bir tek adam rejimi getiriyor, kayıtsız şartsız millete verilen egemenlik milletin elinden alınarak tekrar saraya veriliyor. Bu ucube yapıyla beraber, tek adam sadece anayasada görünen güçleriyle yetinmeyecektir. Kendisini yargılayacak hakimleri atayan tek adam bu haliyle Anayasayı da aşan yetkilere sahip olacak 'devlet benim' diyecektir. Bu Anayasa'da tek bir kişi var. Kanunu da o yapacak, devleti de o yönetecek, yargıyı da o belirleyecek. Tek kişi ve onun atayacağı kişiler Türkiye'yi istedikleri gibi yönetecek ve kimseye hesap vermeyecekler. Tek kişi, hem devletin, hem hükümetin, hem iktidar partisinin, hem ordunun, hem yargının, hem kamu kurumlarının başı olacak. Milli güvenlik politikasını tek başına belirleyecek. Bu sistemde, tek bir kişiyi herhangi bir şekilde ele geçirmeleri, devleti ele geçirmeleri anlamına geliyor. Yeni bir Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Bu gerçekleri hesaba katarak 'Nayır' diyelim."

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MADDELERİ CANLI YAYINDA TARTIŞILSIN! MİLLET GÖRSÜN"

"Hazırlanırken halktan kaçırılan, içeriği hala halka anlatılmayan Anayasa değişikliği referandumu için artık son haftaya girdik. Mitinglerde ve her fırsatta sanki oylanacak olan Anayasa değişikliği maddeleri değil de Cumhuriyet Halk Partisi'ymiş gibi 'Eyy CHP, eyy Kılıçdaroğlu' diyenler, TV'de canlı yayında 'Evet' ve 'Hayır'ı tartışmak için Sayın Genel Başkanımızın karşısına çıkmıyorlar. Biz diyoruz ki, Anayasa değişikliği maddeleri canlı yayında tartışılsın! Millet neyin ne olduğunu görsün! Her demokratik ülkede olduğu gibi, canlı yayında tartışma kültürü ülkemizde, AKP öncesinde vardı. Liderler çıkıp fikirleri tartışıp, kendilerini halka anlatmaya çalışırlardı. Meydanlarda tek taraflı bağırmak yerine, canlı yayında, halkın gözünün önünde karşılıklı anayasa değişikliği anlatılsın! Bu, istediğiniz cevapları almak için soruları önceden verilen, karşınızda korkudan kekeleyen sunucuların soru sorduğu programlara benzemez. 'Çıkın karşımıza' diyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi