Düzce Üniversitesi Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu, Düzce Belediyesi ve Türkiye Beyaz Ay Derneği'nin Düzce Şubesi iş birliğiyle düzenlenen "Türkülerle Muhabbet" başlıklı konser 60+Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir ile birlikte, Düzce Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan 23 kişilik Tınılar Türk Halk Müziği Topluluğunun icra ettiği konsere; Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve davetli konuklar katıldı.
Konser öncesi bir konuşma gerçekleştiren Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi'nin Düzce Belediyesi ile yapmış olduğu bu etkinlikten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ortak etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.
Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir ise Düzce için organize edilen bu etkinliklerin içerisinde yer aldıkları için mutlu olduklarını belirterek sonraki dönemlerde de şehir halkı ve Belediyenin düzenleyeceği her türlü sosyal çalışmaya destek olacaklarını ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir yönetimindeki Tınılar Türk Halk Müziği Topluluğu farklı yörelere ait zengin repertuardan oluşan eserleri başarıyla seslendirerek dinleyicilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Başarılı bir performans sergileyen Tınılar Türk Halk Müziği Topluluğu, konukları türkülerle geçmiş zamanlara götürdü. Programın konukları Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir'e "Bizlere eski hatıralarımızı yeniden yaşattınız." diyerek teşekkürlerini ve memnuniyetlerini dile getirdiler.
Konserin sonunda Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir'e teşekkür ederek kendilerine armağanlarını takdim etti. Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir ise Düzce Üniversitesi'nin şehir halkıyla birlikte bu projelerde bir araya gelmesini önemli ve anlamlı bulduğunu söyledi. Bu faaliyetlerin üniversite-şehir kaynaşmasına katkı sağladığına işaret eden Akdemir, gelecek günlerde Düzce Belediyesi'nin sosyal projesi olan 'Kusursuz Kafe'de ve sonrasında da Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay'ın talebi üzerine Belediye Kültür Merkezi'nde bir konser programı planladıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi