Cumhuriyetimizin 95. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde bir araya gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Geçtiğimiz günlerde TOKİ mağdurları ile Çınartepe Mahallesinde bir araya gelen ve bu konu ile alakalı soru önergesi veren Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun tarafından eleştirilmiş, şov yaptığını iddia etmişti.

Yaşanan bu polemiklerin ardından birlik beraberlik mesajları veren Milletvekilleri Türkmen ve Yavuzyılmaz, Zonguldak için beş milletvekilinin mücadele verdiklerini söylediler.

TÜRKMEN: "MUHALEFET BİZİ İKAZ EDECEK'

Muhalefetin kendilerini ikaz etmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen: "Onlar bizim gözümüz, kulağımız olacaklar. Muhalefet bizi ikaz edecek, bizde yapmak için hep birlikte gayret edeceğiz. Muhalefet ve iktidar birbirlerini tamamlayan unsurlardır. Birbirlerinin hem alternatifidir hem de tamamlayandır. Muhalefet olmasa iktidar olmaz. O zaman diktatörlük olur. Muhalefet eksikleri görecektir, bakacaktır, önerge verecektir. Bizleri ikazda edeceklerdir. Bizlerde birlikte oturacağız, onların tespit ettikleri sorunları birlikte yapacağız. Yöremizle ilgili bir sorun varsa bunu çözmeye mecburuz, bu işin başka hiçbir izahı yok" dedi.

TÜRKMEN: "BEN KİM NE DEDİ, NASIL DEDİ BİLMEM'

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un 'şov yapıyor' açıklamasını da değerlendiren Türkmen: "Ben kim ne dedi, nasıl dedi bilmem. Suçlarda, sevaplarda kişiye aittir. Herkes kendinden sorumludur. Demişse kendine göre sebepleri vardır. Ben ayrımcı düşüncenin içerisinde olan hiçbir şeyi kabul ve itibar etmem. Ayrımcı olmayan, bütünleyici olan herşeyin içiresinde varım. Bizim şehrimizin buna daha çok ihtiyacı var. Geçmiş dönemlerde olan o ayrımcılıktan dolayı şehrimiz istenilen hizmeti almamıştır. Bundan sonra böyle bir şey düşünmüyoruz. Muhalefet bizim için çok önemlidir. Milletvekillerimizle aynı çatı altında görev yapıyoruz. Herkes sorumludur. Birlikte ortaklaşa şehrimize neler yapabiliriz diye onun mücadelesini vereceğiz. Hiçbir sıkıntımız yoktur. Kavga değil bütünleştiricilik istiyoruz. Bu şu değil, aynı düşünürsek eksiklikleri de göremeyiz, bunun bir anlamı olmaz. Farklı düşünüp, farklı çözüm yolları üreteceğiz. Hepimiz mücadele edip şehrimize, insanlarımıza rahat bir hayat sürmesi için mücadele edeceğiz. Bu kadar basit, anlaşılmaz değil" dedi.

YAVUZYILMAZ: 'BİZLER HEPİMİZ AYNI TAKIMDAYIZ'

Milletvekillerinin uyum içinde çalıştığını söyleyen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz: "Bizler hepimiz aynı takımdayız. Beş vekil farklı vücutların farklı kollarında aynı vücuda bağlıyız. Aynı elin beş parmağıyız. Bütünleşerek Zonguldak'ın problemlerini hep birlikte çözeceğiz, çözmeye de çalışıyoruz. Bu dönem beş vekilin bu idareyi ortaya koyduğunu düşünüyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi