Kaymakam Hüseyin Ergi, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, "Dünyada emsali görülmemiş bir Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan ve Büyük Önder Atatürk'ün en büyük eserim diye tanımladığı cumhuriyetimizin 95'inci yılını büyük bir gurur ve sevinç içinde kutluyoruz. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ve ülkemizi çağdaş muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti; 95 yıldır karşısına çıkan her türlü zorluğun üstesinden gelerek emin adımlarla büyümeye, güçlenmeye devam etmektedir. Bu büyümeden, güçlenmeden rahatsız olan şer güçler sürekli bir oyun peşindedirler. Bu oyunları bozmanın yolu bir olmak ve beraberlikten geçmektedir.

Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece hedeflerimize ulaşmamıza ne terör örgütleri ne de onları kullananlar engel olamayacaktır.Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılmak için, korumak için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Törende, şiirler okundu, eskrim gösterisi sunuldu, atletizm, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninin ardından yapılan halk oyunları gösterisi ile program sona erdi.

Yapılan tören ve programlara; Kaymakam Hüseyin Ergi, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akcan, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Çetinkaya, daire amirleri, okul müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, İlçemiz muhtarları, şehit aileleri, gazilerimiz ve aileleri, oda ve dernek başkanlarının yanı sıra öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile ilçe halkı katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi