CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğ Ertuğrul, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şöyle dedi: "Şan ve şeref dolu mazisi binlerce yıl öncesine dayanan aziz Türk Milleti için "gazilik" mertebesinin yüksek bir onuru vardır.
Yüzyıllar boyunca da İslamiyet'in en güçlü koruyucusu olan bizler, yüce dinimiz açısından da, "gazilik" ve "şehitlik" kavramlarına derin bir saygı duyan büyük bir milletin fertleriyiz.
Bu sebeple de; tarihimiz boyunca şehitlik ve gaziliği bir onur olarak gören her Türk de bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Kurtuluş Savaşı'nın en büyük emri olan "Ya istiklal, ya ölüm!" sözü, bu onurun göstergesidir. Dünya toplumlarının tamamı kabul etmek zorunda kalmışlardır ki, Türk tarihi "kahramanlık günleri" ile doludur. O kahramanlık günlerini de şehit ve gazilerimize borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, destanlar yaratan şehit ve gaziler birer onur anıtımızdır. Vatanı uğruna ölümü göze almış; yıllar süren istiklal mücadelesi ile bizlere bu kutsal vatan topraklarını bırakmış şehit ve gazilerimizi örnek alan kahraman Türk Ordusu, yıllar sonra da dünya barışını korumak için farklı coğrafyalarda da görev almıştır. 1950-1953 yılları arasında barış için Kore'de savaşmıştır. 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için, "Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştirmiştir. Yine Mehmetçik barışı korumak için, Bosna-Hersek, Somali ve Kosova'ya barış gücü olarak gitmiştir. Bu milletin onuru olan şehit ve gazilerimizin torunları, otuz yılı aşkın bir süredir de vatan topraklarında, sınır ötesinde bölücü terör unsurlarına karşı canları pahasına mücadele ederek misak-ı milliyi korumuşlardır. Şüphe yoktur ki; Türk Milleti için, "şehitler nurlanmış" ve "gaziler onurlanmış" kişilerdir. Bunların en başında da; Başkomutan, Gazi, Mareşal ve Ulusal Önder Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir.
19 Eylül tarihi, Atatürk'e 1921 yılında mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül "Gaziler Günü" resmi olarak kutlanmaktadır. Aynı gün diğer bir deyimle "Kahramanlık Günü" olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Bu vesile ile, Cumhuriyet'in ve vatan topraklarının güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe örgütü olarak, bu müstesna günde, vatan evlatlarını saygıyla anıyorum. Canları ve kanları pahasına yurdumuzu koruyan ve ebedi aleme intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizin maneviyatları önünde saygıyla eğiliyor, hayatta olan tüm gazilerimize en derin ve en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Türk Milleti, ülke topraklarını kanlarıyla vatan yapan kahraman evlatlarına minnettardır."