Hayrettin Gezer yaptığı açıklamada, polisin her zaman halk için devlet için vatandaşın huzuru ve refahı için görev yaptığını belirterek şunları söyledi:
"20,08, 2020 Perşembe günü yapılan Covid-19 hastalığına karşı alınan önlemlerin denetlendiği sırada iki polis memurunun vatandaşın "maskesini usulüne uygun şekilde" takmadığını gördüğü, polislerin bu konuda uyarıda bulunduğu, ancak polisin uyarısına uymayarak "hakaret içeren söz ve davranışlarla karşılık" verdiği ve "yapılan ikazlara rağmen bu tutumuna devam etmesi üzerine" gözaltına alınmak istendiği ancak Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizleri de çok üzmüştür. Emniyet Genel Müdürü Genel Müdürü Mehmet Aktaş'da Twitter hesabından Kadıköy'de yaşanan olayla ilgili tarafların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, devam eden soruşturmanın çok hızlı sonuçlandırılması talimatını vermiştir.
Şüphelilerin gözaltına alınması sırasında yaşanan gerginlik de sosyal medyada gündem olmuştur. İstanbul Valiliği de bugün olayla ilgili açıklama yaparak, hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. Sigara içtiği için maskesini takmamış
Rana B. "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Görevli memura hakaret" suçlarından müşteki-şüpheli sıfatıyla emniyette ifade vermiştir.
Olayda ismi geçen Rana Batı'nın açıklamaları sonrasında sosyal medya karıştı. Polislerin gözaltına alırken 'kendisine sürtündüğünü' iddia eden Rana Batı, hayli tepki çekti. Twitterda polislere destek mesajları listesinin başına taşındı. Açığa alınan polisler için sosyal medyada polise destek mesajlarının atılması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da devreye girdi ve iki polis göreve iade edildi.
Maskesiz virüs yayma görevini üzerine almışçasına toplum sağlığını tehlikeye atıyor o yetmiyor kanunlar çerçevesinde görevini yapmak isteyen kolluk kuvvetlerine hakaret ve tekme atmalarının huzurunu yaşıyor. Kahramanlık destanı yazmaya çalışan kışkırtıcı haklı, kanunları uygulayan polisimiz mağdur ediliyor. Bizim Türk Polisimiz sahipsiz değildir haydi güzel Ülkem hepimizin güvencesi Polisimize kalkan ellere kanun dinlemeyenlere pirim vermeyelim. Maskesiz virüs yayma görevini üzerine almışçasına toplum sağlığını tehlikeye atıyor o yetmiyor kanunlar çerçevesinde görevini yapmak isteyen kolluk kuvvetlerine hakaret ve tekme atmalarının huzurunu yaşıyor. Kahramanlık destanı yazmaya çalışan provokatör haklı, kanunları uygulayan polisimiz mağdur ediliyor bizim Türk Polisimiz sahipsiz değildir haydi güzel Ülkem hepimizin güvencesi Polisimize kalkan ellere kanun dinlemeyenlere pirim vermeyelim. Polis her zaman halk için devlet için vatandaşın huzuru ve refahı için görev yapar."