Zonguldak Merkeze bağlı Tepebaşı Mahallesi'nde, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen mülkiyeti hazineye ait 455 ada, 112 nolu parselde bulunan 5 bin 424,60 metrekare alan üzerine Zonguldak Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanlığı arasında imzalanan protokol hükümleri gereği, bağışçı Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanlığı tarafından 3 derslikli anaokulu binasını yaptırılacak. Protokol, Vali Ali Kaban, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanlığı adına Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün arasında imzalandı.

Bağışçı tarafından yaptırılacak olan anaokulu binası, anahtar teslimi (saha tanzimi ve çevre düzenlemesi dahil) tasdikli projesine uygun bir şekilde yaptırarak, mülkiyeti maliye hazinesine ait olmak üzere kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek.

Anaokulu binasının yapı denetim ve kontrollük hizmetleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanları tarafından yapılacak, anaokulunun adı bağışçı tarafından daha sonra belirlenecek.

Editör: Pusula Gazetesi