Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz Çayköy Sipahiler Köyü'nde tüm Türkiye'yi kıskandıracak kamp merkezi kuruyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile projeyi paylaşan Karayılmaz, Bakanlık'tan onay alırken, Sipahiler Köyü Gençlik Kampı görselleri hazırlandı, ortaya mükemmel bir proje çıktı. Zonguldak'ın tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra sanatsal ve görsel güzelliklerinin ön plana çıkacağı Gençlik Kamp Merkezi 1 yıl içinde Zonguldak'a kazandırılacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz "Çayköy Sipahiler Köyü'nde Gençlik Kampı kurulabilecek, spor tesisleri yapılabilecek çok büyük bir alan bulduk. Burada daha önce incelemelerde bulunduk. Zonguldaklı gençlerimizi ülkemizin çeşitli illerini yaz dönemlerinde Gençlik Kamplarına gönderiyoruz. Türkiye 'nin dört bir yanında bulunan gençleri de Zonguldak'a getirmek için bir proje hazırlıyoruz. Bu proje Çayköy Sipahiler Köyü'nde çok büyük bir alana kurulacak" dedi.

SPOR TESİSLERİ İÇİNDE OLACAK
Karayılmaz "Sipahiler Köyü Gençlik Kampında Futbolsahası, Tenis Kortu, Voleybol Sahası, Basketbol Sahası, yağışlı havalarda kullanabileceğimiz 600 metre kare çadır, ilk etapta 200 kişinin aynı anda barınabileceği çadır kamp alanı, içinde yüksek ip aktiviteleri, tırmanma duvarı, paintball, okçuluk, mini golf sahası gibi spor etkinliklerinin yanında gençlerimizin el sanatları, müzik, resim, tiyatro gibi bir çok kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yer alacağı bir kamp merkezi olacak" dedi.

MERKEZ VE İLÇELERİ DE KAPSIYOR

Karayılmaz Sipahiler Köyü'nde düşünülen Gençlik Kampının merkez olacağını, Zonguldak'ı gençlik kampı programında ziyaret etmesi planlanan 3 bin kişilik genç grubun bölgemizi tanıması, Filyos nehrinde kano etkinliği, tarihi ve turistik yerlerin ziyaret edilmesi düşünülüyor. Ülkemizin her dört bir yanından gelir seviyesi düşük gençlerin faydalanabileceği bir ortam oluşturacağız. Ayrıca Ereğli Alemdar gemisi, Devrek Baston yapım atölyeleri, Göksel Mağarası, Maden Müzesi, Şehir gezileri gerçekleşecek" dedi.

1 YIL SONRA AYNI ANDA 500 KİŞİ KAPASİTEYE ULAŞACAK
Gençlik Hizmetleri Spor İl müdürü Ahmet Karayılmaz Sipahiler Köyü Gençlik Kampı'nı 1 yıl içinde hizmete sokmayı planladıklarını ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projeye çok sıcak baktıklarını söyledi. Karayılmaz Gençlik Kampı açıldıktan 1 yıl sonra 200 olan kapasitenin aynı anda 500'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi