Türk Dünyası temsilcilerinden oluşan bir heyet Irak'ta Tazehurmatu'yu ziyaret etti.
Avrasya Türk Dernekler Federasyon Başkanı İsmail Cengiz, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanı Fatih Türkcan, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı ve yönetim kurulu üyesi Ömer Köprülü, Türkçe Konuşan ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan 'dan oluşan heyet Türkmen Beşir Köyü'nde DEAŞ'la mücadele eden Türkmenleri ziyaret etti.Türk Dünyası Heyeti Türkmen Güçleri komutanı Zeki Murat'lıyı ziyaret etti.
Bölgede devam eden DEAŞ'la mücadele hakkında heyete bilgi veren Türkmen Komutan Zeki Muratlı, Beşir Köyü'nün tamamen DEAŞ'tan temizlendiğini ancak 2 kilometre uzakta halen DEAŞ militanlarının olduğunu söyledi. Muratlı ayrıca bölgeyi ve Türkmenleri korumaya devam ettiklerinin de altını çizdi. Avrasya Türk Dernekler Federasyon Başkanı İsmail Cengiz de yaptığı açıklamada, "Tazehurmatu'da Beşir'de terörle mücadele eden Türkmen kardeşlerimiz için buradayız. Türk Dünyası olarak her zaman Türkmenlerin yanındayız. Bu bir destek ve moral ziyaretidir. Cephe hattında siperlerde nöbet tutan gençlerle bir araya geldik" dedi.
Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanı Fatih Türkcan ise Türkiye'nin Beşir Köyü'ndeki yarların sarılması için destek verdiğini ve Vakıf olarak Tazehurmatu'da yıllardır faaliyet gösterdiklerini belirtti.
Son olarak konuşan Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı da, "Kerkük ve Tazehurmatu'da yapılan insan hakları ihlallerinin dünya kamuoyu tarafından görmezden geliniyor. Türkmenler Beşir mücadelesi tarihin sayfalarında yazılıdır" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi