22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni kapsamında İstanbul'a gelen çocuklar, İstanbul Valisi Vasip Şahin'i ziyaret etti.
Görüşmede Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Közhan Yazgan hazır bulundu. Programı Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği takip etti.
Çocuklara hitap eden İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Biz eğer tanışmazsak, birbirimizi anlamazsak, birbirimize kalplerimizi yakınlaştırmazsak dünyada yapayalnız kalırız. Aslında biz çok güçlü ve çok köklü bir milletin mensuplarıyız. Dünyanın farklı coğrafyalarında ama aynı hedefte, aynı duygularla, aynı değerlerle yürekleri atan milletiz. Biz de vilayet olarak elimizden gelen imkanlarımızla bu faaliyetin yanında olmaya, destekçisi olmaya, en azından manen sizinle beraberiz demeye gayret ediyoruz. Bundan sonra da buna devam edeceğiz. İyi ki geldiniz, iyi ki İstanbul'dasınız.İnşallah bir an önce ailelerinize, oradaki komşularınıza, arkadaşlarınıza ve şehrinizde yaşayan insanlara bizim İstanbul Valiliği'nin ve İstanbulluların çok çok selamını, sevgilerini, saygılarını iletin. Bilsinler ki bu coğrafyada onlar için çarpan yürekler var tıpkı sizlerin yüreklerinin bizler için çarptığı gibi biz farklı coğrafyalarda da olsak yüreğimiz aynı şekilde çarpıyor. Ben tekrar geldiğiniz için özellikle teşekkür ediyorum buna vesile olan vakıf yönetimimize ve değerli başkanımıza şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.Program, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği'nden de Türk Dünyası Çocuk Şöleni ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın (TDAV) girişimleriyle, 20-27 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da 22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni gerçekleştiriliyor. 22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni'ne, Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Tataristan, Bulgaristan, Kırım, Suriye Türkleri, Irak-Türkleri, Gagauz Yeri, Dağıstan, Ahıska Türkleri, Doğu Türkistan ve Türkiye'den olmak üzere 22 grup, 350 civarında öğrenci 60 civarında öğretmen katılıyor. Şölen süresince, misafir grupların Türkiye'yi ve İstanbul'u tanımalarının temini için, tarihi ve kültürel zenginlikleri sergileyecek etkinlikleri TDAV üstlenecek ve her yıl olduğu gibi, bu yıl da tarihi mirası öğretecek bir program düzenledi.Türk Dünyası Çocuk Şölenleri, Türk cumhuriyetleri ile topluluklarından çocukların Türkiye'yi tanımaları, yeni dostluklar edinerek kardeşlik bağlarını güçlendirmeleri ve çocuklar sayesinde Türk Dünyası'ndan ailelerin de dost olmaları, kültürel alışveriş ve köprü amacıyla TDAV tarafından organize edilmektedir" denildi.

Editör: Pusula Gazetesi