Müftülük personelini de odalarında ziyaret eden Ünal, sendikal faaliyetler konusunda çalışanlara bilgi verdi ve sorularını yanıtladı.

Daha sonra Çaycuma İlçe Müftülüğü çalışanlarının aylık toplantısına katıldı. Toplantıda konuşma yapan genel başkan Ünal;"Bizler sendika olarak; üyelerimizin ve bütün çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için varız. Bu hak mücadelesi, bu hakkı adaleti ve hukuku üstün kılma mücadelesi zor bir mücadeledir. Herkesin işi değildir. Zor kişilerin işidir. Hakkı tutup kaldırmak, hakkın yanında olmak, doğruyu savunmak gerçekten zordur. Ancak o zorluk kadar da onurludur, şereflidir.

Geçtiğimiz süreçte; Diyanet çalışanlarının problemleri çözülememiş, çalışanlarımızın Kurumlarına olan güveni tesis edilememiştir. Her çalışanın gururla ben Diyanet personeliyim, diyebileceği kurum mensubiyet şuuru geliştirilememiştir. Bunun oluşması için de; kurumu yönetenlerde bir çaba görülmemektedir. Senin benim adamım anlayışı bertaraf edilememiştir.

Ülkeyi ve kurumları idare edenlerin görevi, çalışma barışını ve huzurunu sağlamak, iş verimini ve üretimini geliştirmektir. Bu, çalışanları ötekileştirerek, ayırarak, ayrıştırarak, şunun bunun adamı diyerek sağlanamaz. Dost acı söyler, ancak bizler çalışanların, milletimizin ve ülkemizin geleceği için bunları söylemekle mükellefiz. Çünkü biz milletimizi ve Devletimizi karşılıksız seven insanlarız.

Çalışanlarımız arasında öncelikle kardeşlik, huzur, paylaşma, sevgi ve saygı tesis edilmelidir. Bunun yolu da adaletli ve hakkaniyetli bir yönetim anlayışı ile gerçekleşebilir. Ülkeyi ve kurumları idare edenler, çalışanlarına önce insan olarak değer verebilmelidirler. Kamu çalışanlarını kendilerine bir rakip değil, ülkemize ve insanlarımıza hizmet eden kişiler olduğunu unutmamalıdırlar" dedi.