AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve beraberindeki teşkilat mensupları ile birlikte Kandilli Beldesini ziyaret ettiler ve yaklaşık 100'e yakın belde sakini ile birlikte varagel (eğimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu) bölgesinde incelemelerde bulundular.

Çaturoğlu, 1880'li yıllarda inşa edildiği tahmin edilen ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, yaklaşık 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aşkın süre işçi ve malzeme nakli gerçekleştiren varagelin (raylı sistemin), yıllarca ülke ekonomisine sağladığı katkının turizme yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Varagelin turizme kazandırılması için Bakanlık düzeyinde de görüşmeler yapacaklarını anlatan Çaturoğlu, "Zonguldak Valiliği, TTK, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Amelebirliği ile görüşeceğiz. Varagel konusunu merkezi hükümet olarak neler yapabiliriz, yerel idare burada neler yapabilir, bu konularda çalışma yapıyoruz." dedi.

"MADEN OCAKLARI TEKRAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK"

İl genelindeki maden ocaklarının yeniden ülke ekonomisine kazandırılması için Bakanlar Kurulu Kararının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylaması ile Zonguldak'ın teşvikli bölge ilan edildiğini anımsatan Çaturoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "TTK yeni bir süreç başlatıyor. Onunla ilgili çalışmalar var. Rödevans sistemi mi olur yoksa başka bir sistem mi olur üzerinde çalışılıyor. Buradaki ocaklar ekonomiye kazandırılacak. Bunu herkesten fazla istiyoruz. Buraların çalıştırılabilmesinin hukuki olarak önünü açtık" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi