Karadeniz Ereğli'de Turizm Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 15 Nisan'da başlayacak etkinlikler çerçevesinde, ilçenin tarihi, kültürel ve turistik mekanları halka açılacak, Turizm konulu çalıştaylar düzenlenecek.

Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonları başaran bir nitelik kazanan bir sektör. Bu nitelik dünyada olduğu gibi Karadeniz Ereğli'de de turizme yönelik ilgi ve beklentilerin artmasına yol açtı.

Ereğli'de geçtiğimiz yıllarda eğitime başlayan Turizm Fakültesi de bu alandaki çalışmaların hızlanmasına yol açtı. Bu kapsamda, her yıl Nisan ayının üçüncü haftası kutlanan Turizm Haftası da her geçen yıl daha kapsamlı etkinliklere sahne oluyor.

PAZARTESİ ÇELENK TÖRENİ İLE BAŞLIYOR

Karadeniz Ereğli'de bu sene Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce organize edilen Turizm etkinliklerinin ilki 15 Nisan 2019 Pazartesi günü 11.00'de çelenk sunma töreni ile başlayacak. Tören çerçevesinde saygı duruşunda bulunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Piri Reis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Aydın günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Tören çerçevesinde Karadeniz Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösteri sunmasının ardından, Karadeniz Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği ve Gönüllü Bisikletçilerin katılımıyla Bisiklet turu gerçekleştirilecek. Tur Atatürk Anıtı önünden başlayacak.

ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLECEK

16 Nisan'da Ereğli'nin kültürel değerleri olan Gazi Alemdar Gemi Müzesi ve Kdz. Ereğli Belediyesi Kent Müzesi gün boyu öğrenciler ve halkın ziyaretine açılacak. Bu kapsamda, ilçenin antik çağa uzanan tarihi mekanı, Herkül'ün Kerberos'u yeryüzüne çıkardığı yer olarak kabul edilen Cehennemağzı Mağaraları da gün boyu halkın ve öğrencilerin ziyaretine açık olacak.

17 Nisan günü ise Bülent Ecevit Üniversitesi Turizm Fakültesi'nce "Bölgemiz ve Turizm Konulu çalıştay gerçekleştirilecek. Karadeniz Ereğli Öğretmenevi'nde yapılacak çalıştay, saat 10.00'da başlayacak.

CEHENNEMAĞZI RENKLENECEK

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan resmi kutlama programı da Cehennemağzı mağaralarında saat 14.00'de gerçekleştirilecek.

Program çerçevesinde saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Okul Müdürü İbrahim Aydın'ın konuşmasının ardından Vals ve folklor gösterisi gerçekleştirilecek. Ardından TRT İstanbul radyosu Sanatçısı Zafer Taşdan'ın Duduk ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Yonca Özkan Bilenoğlu'nun Arpine eşlik ettiği müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Kokteyl sunumunun ardından bölgenin sahip olduğu doğal, kültürel ve ekonomik değerlerin sunulduğu standlar tanıtılacak.

KÜLTÜR YOLU GEZİSİ

Turizm Haftası 21 Nisan günü Saat 10'00'da gerçekleştirilecek Kültür Yolu gezisi ile sona erecek. Kdz. Ereğli Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Turizm Fakültesi, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve ERİDAK'ın katılımı ile gerçekleştirilecek gezi, Kandilli Eski Tren Yolu güzergahında gerçekleştirilecek.

Editör: Pusula Gazetesi