Anne adaylarından alınan yumurtanın, babadan alınan sperm ile laboratuvar ortamı içerisinde birleştirilerek döllendirilip, daha sonra anne rahmine tekrar yerleştirilmesi ve anne adayının gebe kalması yönteminin adıdır.

Tüp bebek, 1 yıl boyunca korunmasız cinsel ilişki olması karşılığında gebelik gerçekleşmemiş olan evli çiftlerin başvurabilecekleri bir yöntem olmaktadır. Anne adayları, tüp bebeğe başvurma yaşı 35'in altında olması önemsenirken, baba adayları için belirli bir yaş skalası bulunmamaktadır. Yumurta nakli günümüzde tüp bebek tekniklerinden biri olup, burada evli çiftlerin ihtiyacı olan tüp bebek tedavisi ne ise, bunun özel tetkiklerle tedaviye uygun şekilde testlerin yapılmasıyla belirlenmesi gerekmektedir.

Tüp Bebek Nasıl Uygulanır?

Çift ile doktorun görüşmesi sağlanmaktadır. Daha sonrasında ise burada doktorun amacı, kısırlığa yönelik neden saptamadır. Testler gerçekleştirerek, erkek ve kadın için uygun testler yapılarak en uygun tedavi yöntemi seçilir. Buradan çıkan sonuçlar neticesinde hormon verilerek yumurtalıkların uyarılması işlemi sağlanır. Tüp bebek tedavisinde sperm nakli uygulamasıyla beraber tüp bebek olma süreci daha da hızlandırılır.

Tüp Bebek Tedavisi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Anne adaylarında herhangi bir genital rahatsızlığın olduğu hekime bildirilerek önceden söylenmesi gerekmektedir. Bu konu dışında anne adaylarında alkol ve sigara kullanımı varsa bırakılması zorunludur. Ek olarak ilaç kullanımı varsa, bu ilaçların doktora bildirilmesi gerekir. Bunlar dışında ise hem sebze hem de meyve tarafında taze besin tüketimi önemlidir. Ceviz, fıstık, badem vb. tüketmek, tüp bebek süreci içerisinde önemli besin değerlerdir. İdeal kiloda olunması, tedavi başlangıcında başarının en büyük anahtarlarından biridir.

Sperm kalitesi ve sperm üretimini bozan sıcak kalitesi, baba adayları için önemlidir. Bu nedenle de baba adaylarının her zaman uygulama öncesinde 3 ay boyunca sıcak ortamlardan sakınması önemli noktalardır. Bunların dışında ise, baba adaylarında ateşli bir rahatsızlık geçirildiyse, bunların da bilgisi verilmesi gerekmektedir.

Tüp bebek tedavisi içinde gerekli konulardan biri de ilaç tedavisinde önemli hususlardır. Yan etkileriyle ilgili ilaç kullanımında kişiye yan etki yaratması konusunda gerekli bilgilerin doktor ile paylaşımı önemlidir. Baş ağrısı, sıcak basması, yorgunluk ya da duygusal hassasiyet gibi konular, görülebilir yan etkiler olmakla beraber göğüslerde hassasiyet veya benzeri konuların olması da tüp bebek tedavisi içerisinde ilaç kullanımı ile beraber oluşan yan etkilerdir.

Alanında uzman hekimlerle birlikte çalışıldığında hem sürecin kontrolü hem de ilaç tedavisi başlangıcı ve sonrası gibi durumlar, size kolaylık sağlatacak seviyededir. Bu konuda Doğuş Tüp Bebek gerçekten alanında en ilgili doktorlarıyla beraber tüp bebek tedavisinde oldukça ilerleme kat etmiş başarılı merkezlerden biridir. Tedavi öncesinde görüşme yapma ve fikir alma gibi konularda da danışabilir, bilgi alabilirsiniz.