Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği "Memur-Sen'e Davet Tercihimiz Evet" Buluşmalarına Karapınar Beldesinde devam etti. Çok sayıda kişinin katıldığı buluşmaya konuşmacı olarak Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç ve Ensar Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Vedat Emeksiz katıldı.

Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç yaptığı konuşmada Memur-Sen'in kuruluş vizyonundan bahsederek sendikal anlayışlarında örnek olarak Peygamber Efendimizin de içinde yer aldığı Erdemliler Hareketi'ni aldıklarını söyledi. Erdemliler Hareketi'nin o günün şartlarında iyilikleri yaymak, kötülükleri engellemek için kurulduğunu belirten başkan Tunç, Memur-Sen'in kuruluş felsefesinde de aynı ideal ve düşüncelerin olduğunu anlatarak: " İçinde Peygamber Efendimizin de bulunduğu Erdemliler Hareketi nasıl ki haksızlıklar karşısında susmadıysa Memur-Sen de gördüğü haksızlık ve zulümler karşısında susmamaktadır. Memur-Sen kötülüklerin ortadan kalkması ve iyilik ve güzelliklerin hakim olması için kurulduğu günden beri var gücüyle çalışmaktadır.

Biz aynı zamanda inandığımız ve doğru bildiğimiz değerlerimizi bütün milletimize anlatmayı da kendimize bir görev biliyoruz. Bu programları yapmaktaki amacımız da bunun bir göstergesidir. 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında Memur-Sen olarak yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'Evet'diyeceğimizi açıkladık. Biz, vesayetçi sistemlerden kurtulmak, koalisyon tartışmalarıyla yeni kaoslara girmemek ve istikrarlı bir Türkiye için 'Evet' diyoruz." dedi. Başkan Tunç, İdlib'de yaşanan Kimyasal Silah katliamını ve bu katliamı gerçekleştiren katil Esad'ı da şiddetle kınayarak: " Sınırımıza çok yakın topraklarda, İdlib'te insanlık dışı bir vahşete tanık olduk. Katil Esad kendi milletinin üzerine maalesef Kimyasal Silahla saldırdı. Resmi rakamlara göre çoğu çocuk ve masum insanlar olmak üzere yüz kadar kişi acımasızca katledildi. Onların çırpınışları vicdan sahibi herkesin yürekleri dağladı. Buradan başta masum çocuklar olmak üzere İdlib katliamında hayatlarını kaybeden bütün insanları rahmetle anıyorum. Görülüyor ki Ortadoğu'da yine müthiş bir oyun oynanmakta ve dış güçler tabiri caizse sağ gösterip sol vurmaktadırlar. Bu konuda gerçekten önemli bir dış politika ve ince bir siyaset izlenmesi gerekmektedir. Bizsayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde devletimiz tarafındanbu ince siyasetin uygulanacağına yürekten inanıyoruz. Allah Müslümanlar üzerinde hain plan ve tuzak kuranların oyunlarını ve tuzaklarını bozsun. Devletimizi ve milletimizi her türlü tehlikelerden korusun" dedi.

EMEKSİZ; "ÇAYCUMA MEMUR-SEN'E MİNNETTARIM"

'Memur-Sen'e Davet Tercihimiz Evet' Buluşmalarında Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliğinin bütün programlarına katılan ve yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Av.Vedat Emeksiz Karapınar'da da aynı konularda bilgilendirmelerde bulundu. Ensar Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Av. Vedat Emeksiz sözlerine Türkiye'nin en büyük sendikası olan Memur-Sen'in Çaycuma Temsilciliği tarafından düzenlenen bu programlarda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek " Bana bu programlarda görev veren Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliğine ve değerli başkanımız Kenan Tunç'a çok teşekkür ediyorum. Memur-Sen, sendikacılıkta Türkiye'nin yıldızı ve umududur. Ülkemiz ve milletimizi ilgilendiren her konuda öncü olan Memur-Sen 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak tarihi Halk Oylaması öncesinde de üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getiren örnek ve öncü sivil toplum kuruluşumuzdur. Yaptıkları gayretli çalışmalardan ve bu çalışmalarda bana da yer vermelerinden dolayı bu büyük camiaya minnettar olduğumu ifade ediyor kendilerini yürekten tebrik ediyorum." dedi. Emeksiz Halk Oylamasında neden Evet dediklerini anlattığı konuşmasında: Demokrasi tarihimiz hep Cumhurbaşkanı - Başbakan çatışmaları ile doludur. Süleyman Demirel - Tansu Çiller , Turgut Özal - Mesut Yılmaz , Ahmet Necdet Sezer - Bülent Ecevit arasında yaşanan krizler hala tüm halkımızın hafızasındadır. Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yürütme sadece Cumhurbaşkanı tarafından temsil edilecek , çift başlılıktan kaynaklanan bütün krizler sona erecek ve inşallah ülkemizde istikrarlı bir yönetim oluşacaktır. İşte ülkemizde bir daha Cumhurbaşkanı- Başbakan anlaşmazlığı olmaması ve yeni krizler yaşanmaması için 'EVET' demeliyiz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi