Buluşmaya Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, Ensar Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Av.Vedat Emeksiz ve Filyos'ta ikamet eden Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, Memur-Sen'in önemini anlatarak; " Memur-Sen inandığı değerleri savunmak ve yaşayabilmek için Merhum Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulmuş Türkiye'nin en büyük sivil toplum hareketidir. Bizler de onun Çaycuma temsilcileri olarak değerlerimizin ve ideallerimizin peşinde olduğumuz için bugün buradayız. Memur-Sen ilkeli duruşu ve istikrarlı yürüyüşü ile her geçen gün daha da büyümekte, gönüllerde taht kurmaktadır.

15 Temmuz darbe girişiminde meydanları hainlere dar eden milletimizin en önde yürüyenlerinden biri Memur-Sen'dir. Bugün de bizler aynı ruh ve heyecanla inandığımız değerleri savunmak ve insanlarımıza anlatmak için büyük bir gayretin içindeyiz" dedi.

Başkan Kenan Tunç, 16 Nisan halk oylamasında Türkiye'nin istikrarı için 'Evet' diyeceklerini belirterek; "Koalisyon hükümetleribirkaç istisna hariç hiçbir zaman ülkemize fayda getirmemiş, tam tersine istikrarsızlık getirmiştir. İktidarı en az beş yıl garanti altına almış bir hükümet için, istiklal ve istikbalimiz için son derece yararlı olacaktır. Bunda dolayı yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'Evet'diyoruz. Bizim Evet'imiz her alanda başarıyı yakalamış güçlü ve güvenli bir Türkiye içindir" diye konuştu.

FİLYOS PROJESİ AŞ, İŞ VE KALKINMA DEMEKTİR

Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç asrın projesi olarak nitelendirilen Filyos Projesine de değindiği konuşmasında, Filyos Projesinin sözde ve hayalde kalmaması için Memur-Sen olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyleyerek; "Sultan Abdülhamid Han'ın hayali olan asrın projesi Filyos Projesi'nin merkezindeyiz. Sayın Başbakanımızın iştirakleriyle bölgemizde binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan bu büyük projenin başlamasına hep birlikte şahit olduk. Şimdi sıra projenin yürütülmesi ve bitirilmesindedir. Filyos projesi bir an evvel hayata geçirilmesi şart olan büyük bir projedir. Biz inanıyoruz ki Filyos Projesine sahip çıkmak kendimize, kentimize ve geleceğimize sahip çıkmak demektir. Çünkü Filyos projesi aş, iş ve kalkınma demektir.

Bu projeye sahip çıkmak aynı zamanda göçü durdurmak ve aile yuvalarının dağılmasını önlemek demektir. Filyos Projesi yaşlı anne babaların evlatlarından ayrılmaması ve ahir ömründe evlatlarına hasret gitmemesi demektir. Bu proje hayata geçerse gençler göç etmek zorunda kalmayacak ve yaşlı anne babalar son demlerinde evlatlarından ayrı ve yalnızlığa mahkum kalmayacaklardır. Bundan dolayı herkes üzerine düşeni yapmalı ve Filyos Projesi tamamlanıncaya kadar işin peşi bırakılmamalıdır. Sorumluluk bilinci bunu gerektirir. Memur-Sen olarak her zaman bu sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu belirtmek isteriz. Filyos ve benzeri büyük projelerin hayata geçmesi için istikrarlı bir yönetimin şart olduğu aşikardır. İşte her alanda güçlü bir Türkiye özlemiyle bütün önemli projelerin hayata geçirilmesi, istikrar ve istikbalimiz için yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine 'Evet' diyoruz " dedi.

EMEKSİZ; "YENİ SİSTEM ADİL VE DEMOKRATİKTİR"

Daha sonra konuşma yapan Ensar Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Avukat Vedat Emeksiz, Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne neden 'Evet' denilmesi gerektiğini maddeler halinde açıkladı. Emeksiz yaptığı konuşmasında; " Kendimizi yönetecek Cumhurbaşkanını yine kendimiz seçeceğiz. Yeni sistemde bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için en az % 51 oy alması gerekmektedir. Bu da halkın büyük bir çoğunluğunun iradesi demektir. Yeni sistemde Cumhurbaşkanının meclisitek taraflı fesih yetkisi yoktur. Cumhurbaşkanı seçim kararı aldığında kendisi de seçime gitmek mecburiyetindedir. Halbuki şimdiki mevcut sistem meclisi feshedebilmekte ve ülkeyi tek taraflı olarak seçime götürmektedir. Bu nedenle yeni sistem son derece adil ve demokratik bir sistemdir. Bundan dolayı yeni hükümet modeline 'Evet' diyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi