Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, Pandemi sürecinde bazı kesimlerin Camiler hakkında küçük düşürücü paylaşımlarda bulunduklarını belirterek "Camilerimize dil uzatmak kimsenin haddine değildir" dedi. Pandemi sürecinde uyulması gereken kuralların en güzel uygulandığı mekanların başında Camilerin geldiğini belirten Başkan Tunç'un açıklaması şöyle;
Camilerimize dil uzatmak kimsenin haddine değildir!
"Pandemi nedeniyle alınan tedbirlerden bahsederken kuralların en güzel uygulandığı mekanların belki de en başında gelen camilerimiz hakkında "ama camiler, ama camiler" diye buldukları ilk fırsatta bilip bilmeden bu milletin kutsal mekanlarını pandemi kurallarını ihlal eden yerlermiş gibi göstermek, bu şahısların İslam ve müslümanlara karşı adeta bilinç altlarına enjekte edilmiş ön yargılarının tezahüründen başka bir şey değildir.
Maske, mesafe, hijyen kurallarına en güzel şekilde riayet edilen camilerimizi kurallara uyulmayan yerlermiş gibi gösterip milletin gözünde namaz kılanları ve bu güzel mekanları küçük düşürmek hiç kimsenin haddine değildir.
Gün, toplum olarak kurum ve kuruluşlarımızla birlik ve beraberlik içinde, salgınla mücadele etme günüdür. Bu mücadeleye hizmet etmeyen bütün söylemleri maksatlı olarak görüyor ve asla kabul etmiyoruz.
Bu vesile ile herkesi bir kez daha maske, mesafe ve yüce dinimiz İslam'ın en büyük emirlerinden biri olan temizlik kurallarına riayet etmeye davet ediyor, bütün hastalarımıza yüce Rabbimizden acil şifalar, bu zorlu mücadelenin en büyük kahramanları olan sağlık çalışanlarımıza ise kolaylıklar diliyoruz.
Allah (cc) memleketimizi ve bütün insanlığı bu salgın hastalıktan bir an evvel kurtarsın. Hepimizi muhafaza buyursun. "