TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'un Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Trtspor'da yorumculuk yapan ve Zonguldaklı eski Milli futbolcu Tümer Metin'in açıklamalarına cevap verdi.
Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, tesis yardımı için sadece 100 bin lira aldıklarını söyleyerek kendilerinin 4 sene öncesinin parasını alamadıklarını ve bu parayla tesisi elden geçirdiklerini söyledi. Başkan Caner ayrıca kulübü almak istiyorlarsa kapılarının açık olduğunu ve daha önce Zonguldaklı teknik adam Ertuğrul Sağlamında takıma istediğini söyledi.


"100 BİN LİRA TESİS İÇİN ALDIK"
Caner, Tümer Metin'in tesis yardımıyla ilgili açıklamalarına cevap vererek, ''Tümer Metin Zonguldaklı. Zonguldak çocuğu.Zonguldak Kömürsporla ilgili bir tasarrufda bulmak istiyorsa bizim her zaman kapımız açık. Zonguldak Kömürsporda göreve geldiğim günden beri Federasyon nezninde futbolcu transferi konusunda bazı noktalarda kendisini aradığım oldu. Yardım talebinde bulduk futbolcu nezninde. Özellikle tesis yardımıyla ilgili biz tesis yardımı alamadık. Hersene başvurmamıza rağmen alamıyorduk. Tesis yadımı için kendisinde yardım istedik. Tadilat için projemizi gönderdik. Bunun yanında Ertuğrul Sağlam hocamıza da söyledik. Kendisi bizzat Federasyona gitti görüştü. Netice de 100 bin lira bir tesis yardımı aldık. Kim ne yaptıysa bunu açıkladım. 100 bin lira ile nasıl tesis yapalım. Bana açıklasınlar. En az bir tesisin maliyeti prefrabik yapalım dedik 1 milyon maliyeti var. Alınan paranın kaydı var. Tadilat yapıldı o zaman''dedi."


"KULÜBÜ ERTUĞRUL SAĞLAM DA ALMAK İSTEDİ"
Caner, ''Bunun yanında Zonguldak Kömürspor'la ilgili tassurufu varsa kapımız açık ona. Gelir görüşürüz. Daha önce Ertuğrul Sağlam hocayla da bir oluşum içerisine girdik ama olmadı. Nasip olmadı. Biz Zonguldak Kömürspor'un ayakta kalması için uğraşıyoruz. O pozisyondan buralara geldik. Ama Zonguldak Kömürspor'un ileri dönük 4 sene 5 sene önceki parayı falan almadı. Yani başka takımlara tesis için verilen paralara baksınlar birde bize tesis için verilen paralara baksınlar. Yani devede kulak. Bizim için büyük başarı. Biz normalde hiç para almadık''diye konuştu.


"BİZİM HİÇ GELİRİMİZ YOKTU"
Caner, "Bugün ilçe takımları belde takımları bizde daha çok gelirleri var. Bizim hiç bir gelirimiz var olmamısına rağmen ben bu göreve talip oldum. Ben talip olmasam bu göreve kim talip olacaktı. Hiç bir geliri olmayan ve şampiyonluk parolasıyla kim talip olacaktı. Gelseydiler talip olsaydılar. Zongukdakspora laik olan varsa gelsin buyursunlar. O zaman ne olduğunu bildiğimiz için bırakmakdan geri döndük''diye konuştu.