Corona Virüs sürecinde Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinin pasif kaldığı iddialarını kabul etmediğini belirten Uçar, şöyle yanıt verdi:

"Bu süreçte gerekli olanı yaptık. Sağlık bakanlığı zaten yeterince çalışıyor. Tulum giyip boy göstermek bizim işimiz de görevimiz de değil. Bizim işimiz perde arkasında valimizle, belediye başkanlarımızla, sağlık kuruluşlarının malzeme tedarikini sağlamak. Bizim hastaneye gitmemiz kalabalık etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bir yere siyasetçinin gelmesi oranın kalabalıklaşmasına sebebiyet verebilir.
İl Sağlık Müdürlüğü tıbbi malzeme ile ilgili talepte bulundu bizde taleplerini karşıladık. Bu süreçte gerek başhekimlerimizle gerekse il sağlık müdürümüzle sürekli irtibat halindeyiz.
Bizim hastaneyle alakalı bir sıkıntımız yok. Yoğun bakımda yatan hasta sayımız az. Mevcut hastanelerimiz yeterli, fakat doktorlarımızın daha refah hastanede tedavi etmesi, hastaların refah ortamda tedavi olması bizi daha çok mutlu eder. Yeni yapılan hastanemizin ödenek sıkıntısı yok her şey normal seyrinde ilerliyor."
Zonguldak için de Ülke geneli için de açıklanan vaka sayıları bilim kurulumuzun açıkladığı gibi rakamlar da yanıltma yok."