Zonguldak'ta 11 lisede öğrenim gören toplam 133 öğrencinin başvuru yaptığı "Genç Türkiye Kongresi" TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Zonguldak İl Temsilciliği tarafından yapıldı.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden yapılan çalıştay iki oturum halinde gerçekleşti. Üniversite öğretim görevlilerinin moderatör olarak görev yaptığı çalıştaydı "Çevre ve Doğa Bilinci", "Toplumsal Rollerimiz", "Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele", "Gündelik Hayatta Doğruluk", "Özgürlük mü Adalet mi?", "Popüler Kültür" ve "Zonguldak'ın Yarını" olmak üzere yedi farklı tema üzerinde öğrenciler düşüncelerini paylaştılar.

Çalıştaydan çıkan sonuçlar raporlaştırıldı ve Üniversite öğretim görevlilerince Vali Ahmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, öğrenci ve velilerinin katıldığı oturumda açıklandı.

TÜGVA Merkez İlçe Başkanı Abdullah Püren, açılış konuşmasında; "Bu projede bizleri yalnız bırakmayan başta Valimiz Ahmet Çınar olmak üzere Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye ve çok değerli hocalarımıza en önemlisi bizleri fikirleri ve düşünceleri ile yön veren genç arkadaşlara teşekkür ederek projelerimizin devam edecek" dedi.

"VALİMİZ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ ZONGULDAK İÇİN BİR ŞANS"

Vali Ahmet Çınar'ın ve Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin Zonguldak için bir şans olduğunu belirten Püren; "Biz daime milletimizin devletimizin yanında olacağımıza söz vermiş inançlı insanlarız ve Zonguldak makus talihini valimiz ile yeneceğine inancımız tamdır" dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hasan Özer modarotorler adına yaptığı konuşmada, kurumların daima beraber hareket etmeleri gerektiğini, bu ülkenin vatanın milletin asıl gücünün gençleri olduğunu ifade etti. Buradan çıkan sonuçların Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a rapor halinde gideceğini ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

TÖRE: " ZONGULDAK VALİMİZİN ÖNDERLİĞİNDE EĞİTİMİN BAŞKENTİ OLACAKTIR"

TÜGVA'yı yapmış olduğu projeler dolayısıyla tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, çalıştaydan çıkan raporla ilgili yaptığı konuşmasında; "Emeğin başkenti helal kazancın başkenti olan Zonguldak'ın artık Valimizin önderliğinde Eğitimin başkenti olacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere verdiği hepimiz beliyoruz. Seçilme yaşının 18'e kadar indiğini gençlerimizin bu ülkeye neler verebileceğini neler katabileceğini de en yakın zamanda göreceğiz, bizim gençlere olan güvenimiz itimadımız" dedi.

Vali Ahmet Çınar'da, TÜGVA'yı tebrik ettiğini güzel çalışmalar güzel projeler yaptığını üniversiteyi şehirle bütünleştirdiğini ve bunun ayrı bir kaliteyi getirdiğini söyledi. Vali Ahmet Çınar, Zonguldak'ı güzel günler beklediğini özellikle gençlerimizin geleceğe dair planlar yapması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra TÜGVA'nın liseler arası düzenlemiş olduğu futbol turnuvası şampiyonu Zonguldak Fen lisesi öğrencilerine kupalarını Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, takdim etti.

Kongre, çalıştaya katılan öğrencilere Katılım Belgesi verilmesiyle sona erdi.

Her bir temada bir tane olmak üzere toplamda yedi öğrenci 4-6 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak ve Türkiye genelinden gelen öğrencilerin katılacağı "Genç Türkiye Kongresi "ne katılacak.

Editör: Pusula Gazetesi