Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Kastamonu İl Temsilciliğinin açılışı için Kastamonu'ya geldi. Erdoğan, TÜGVA'nın gençleri birçok alanda yetiştiren önemli bir kuruluş olduğunu söyledi.
TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Kastamonu'da önce Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı ardından Vali Yaşar Karadeniz'i ziyaret etti. Erdoğan, Kastamonu Belediyesinin kültürel çalışmaları kapsamında satın alınarak restore ettirilen ve Belediye Meclisi kararıyla Türkiye Gençlik Vakfına tahsis edilen yaklaşık 100 yıllık konağın Türkiye Gençlik Vakfı Kastamonu İl Temsilciğine verilmesi nedeniyle yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde yapılan duaların ardından TÜGVA İl Temsilciğinin yeni binası gençliğin hizmetine sunuldu.
Bilal Erdoğan, Kastamonu Belediyesinin destekleriyle Türkiye Gençlik Vakfı'na çok güzel bir mekan hediye edildiğini kaydetti. Türkiye Gençlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu olarak zaman zaman bir araya geldiklerini ifade eden Erdoğan, "Bizim arzumuz Türkiye'de değerleriyle yoğrulmuş, değerleriyle yaşayan, inancına, manevi kaynaklarına, kökenlerine bağlı bir gençliğin yetişmesi, büyümesi. Bu ülkede maalesef dönem dönem başka medeniyetlere, başka kültürlere karşı kompleks içinde yetişmiş nesiler de geldi geçti. Bu nesiller ne yaptı? Batının sadece şeklini buraya idrak ettiler. Batının ilmini, fennini değil, kıyafetini, müziğini, sanatını getirmekle gelişebileceğimizi sandılar. Bu neyin sonucuydu? Bu bizim millet olarak özgüvenimizin yitirilmesinin bir sonucuydu. Savaş üzerine savaş, işgal üzerine işgal, bu toprakları bölmek için bu milleti buradan silmek için neler yaptılar yüzlerce yıl? Ama hamdolsun bugün şunu görüyoruz. Artık kendi değerlerine bağlı, özgüveni olan, bize ait olan değerlerimizi yitirilen değerlerimizi kıymetli bulan, onları yaşamak isteyen bir gençliğin yetişmekte olduğunu görüyoruz. Biz Türkiye Gençlik Vakfı'nda genç kardeşlerimize bir ayağınız bu manevi değerlerimizde, inancımızda, kendi kültürümüzde olmak kaydıyla ne çalışma yapmak istiyorsanız siz karar verin dedik. Ortaokulda okuyan kardeşlerimiz kendileri karar versinler, lisede okuyan kardeşlerimizi kendileri karar versinler, üniversitelerde okuyan kardeşlerimiz kendileri karar versin. İşte bu şekilde TÜGVA'nın temsilciliklerinde bizim gençlerimiz ne yapmak istiyorlarsa yapmak istediklerine oturup kendileri karar veriyorlar. Gençlerimizin önünü açtığımız zaman aslında inanın bizim geleceğimize, ülkemizin geleceğine, bölgenin geleceğine yeni kapılar açmış oluyoruz. Onun için Türkiye Gençlik Vakfımızın bu çalışmaları çok değerli, çok önemli. Kastamonu'da aslında bizim bu koca Anadolu medeniyetinin, bizim bütün kültürel geçmişimizin en önemli merkezlerinden bir tanesi. Bugün belki hak ettiği bilinirliği, hak ettiği değeri vermiyor İstanbul'dakiler, Ankara'dakiler ama alt yapıdaki sorunların büyük bir ölçüde çözülmesiyle birlikte şu anda Kastamonu aslında kültür turizmi anlamında Anadolu'nun en cazip adreslerinden birisi haline geldi. Onun için işte TÜGVA'da burada Kastamonu'nun temin ettiği bütün değerlerle yoğrulan bir gençlik için burada çalışmalarını yapacak. Allah emeklerinizi zayi etmesin. Kastamonu için, ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

"En önemli konu, gençliğin yetiştirilmesidir"
Türkiye Gençlik Vakfı'nın yeni hizmet binasının açılışında konuşan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli konunun gençliğin yetiştirilmesi olduğunu söyledi.
Bugün ne yapılırsa yapılsın, hangi yatırımı yapılırsa yapılsın gençliğin iyi yetiştirilmediğinde, doğru katalize edilmediğinde geleceğin karartılacağını kaydeden Vali Yaşar Karadeniz, "Onun için hep üzerinde durmamız gereken en önemli konu budur. Geçmişte bunu belki daha kolay başarabiliyorduk. Çünkü aile disiplini içerisinde veya okul disiplini içerisinde bunu başarmak daha kolaydı. Ancak şu anda özellikle bilgi ve iletişim teknolojileri bu noktaya geldi ki evdeki tuttuğumuz çocuğumuz bile evin içerisinde dünyanın öbür ucundaki kötü etkilere maruz kalabilmektedirler. Onun için biz eğitim ve öğretim faaliyetlerini çok yönlü düşünmek zorundayız. Gençlerimizin her anını doğru bir şekilde değerlendirmeleri için herkes üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu aile ile bitmiyor, okul ile de bitmiyor artık. Sivil Toplum Örgütlerinin de bu alanda ciddi çalışmalar yapması gerekiyor. Özellikle gençliğin enerjisinin, okul zamanı dışında değerlendirebilecekleri alanların oluşturulması işte bakımdan oldukça değerli, oldukça önemli. Bu mekanlarda gençlerimiz öncelikle kim olduğunu bilerek yetişmeli. Nereye ait olduğunu iyi bilerek yetişmeli. Tarihimizi iyi öğrenerek yetişmeli ki büyüdüğünde, yetiştiğinde kendisi de belli yerlerde görev aldığında veya aile kurduğunda en azından çevresine, bulunduğu mekana, hatta daha üst mevkilere geldiğinde ülkesine gerçek anlamda faydalı olabilsin. Onun için gençlerimizin pozitif bilimleri almasının yanında milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmesi bizim için hayati öneme haizdir. Bu bağlamda Belediye Başkanımızın bu hizmeti Kastamonu'ya sunması büyük bir kazançtır" dedi.

"Kastamonu'da kültürü canlandırarak devam ettirelim"
Türkiye Gençlik Vakfı için tamamen kendi emekleriyle yeniden restore edilen güzel bir Kastamonu Konağını açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, "Kastamonu tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, dokusuyla, maneviyatıyla çok önemli bir şehir. Ta ki Osmanlıya sancaklık yapmış bir şehir. Osmanlı'nın 16 sancağından bir tanesi. Kastamonu son 10 yıla kadar gelişmesini tamamlayamamıştı. Fakat son 10 yılda gerçek manada Kastamonu gelişmeye başladı. Kastamonu bugün ulaşımdaki problemlerini hızla aşıyor. Ilgaz'ı geçemeyip makus talihini kıramamıştı. Ilgaz Tüneli rüyamızdı, hayalimizdi. Bu hayalimiz gerçekleşti. Emeği geçenlerden Allah razı olsun diyoruz. Yine bölgenin en iyi havaalanların bir tanesi Kastamonu'da. O da hızla gelişiyor. İnşallah sefer sayıları daha da artacaktır. Çünkü bu bölgenin gelişmişliği ile doğru orantılı. Tabi biz şunu söyledik. Kastamonu'da illaki sanayi olmaz. Biz bir hedef çizdik. Biz Kastamonu'da kültürü canlandırarak devam ettirelim. Özellikle sivil mimarinin en güzel örnekleri Kastamonu'dadır. En güzel konakları, tarihi eserleri olmak üzere bin 400 civarında tescilli varlığımız var. Eğer biz bunları çok kısa bir zamanda hayata geçirebilir, onarabilir ve geleceğe taşıyabilirsek en büyük işi yapmış olacağımızdan da eminim. Bu projemizde, bu fikrimizde de kimse bunun böyle olmadığını söylemiyor. Herkes bizimle birlikte bu konuda ilerliyor. Onun için de bundan çok mutluyuz" diye konuştu.

"Yetişen nesiller yeni Türkiye'nin inşasında önemli bir rol alır"
AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir de, TÜGVA'nın yeni hizmet binasının gençlerin hizmetine tahsis edildiğini belirterek, hayırlı olmasını temenni etti.
Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Emanet de, "Biz 40 yurdumuz ve Eylül ayı itibariyle 95 sayısına çıkaracağımız yurtlarımızla gençlerimize her anlamda hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah bu açtığımız her mekan bize hayırlı işler yapmasına vesile olur. Bu yaptığımız çalışmalar, gençliğimizin özgüvenli, donanımlı, milli ve manevi değerlere sahip nesiller yetişmesine vesile olur. İnşallah bu nesiller Yeni Türkiye'nin inşasında önemli bir rol alır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Tahsin Babaş, konağın anahtarını Bilal Erdoğan'a teslim etti. Anahtarı alan Bilal Erdoğan, konağı 'hayırlı olsun' diyerek konağın kapısını açtı.

Editör: Pusula Gazetesi