ÖZEL İÇERİK

Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Türkiye Gençlik Vakfı'nın(TÜGVA) talip olduğu Fener'de ki alanla ilgili Pusula'ya konuştu. Kamuoyunda büyük tepki çeken ve eylemler yapılmasına neden olan alanın TÜGVA'ya verilmesi büyük tartışma yaşattı.

TTK Genel Müdürü Eroğlu, TÜGVA'nın AK Parti'nin kuruluşu olduğu ve siyasi bir kuruluşa alanın verilmesi yönündeki tartışmalara son noktayı koyarak "Bizim 40'ın üzerinde kiracımız var. 40'ı da farklı düşüncede, farklı siyasi görüşte, sağcı, solcu kiracılarımız var" dedi. TTK Genel Müdürü Eroğlu, alanın TÜGVA'ya tahsisinin birinci ayağının tamamlandığını belirterek "Kira bedeli 3 bin 500 TL'yi Emlak Değer Belirleme Komisyonu belirledi" dedi.

"TAHSİSİN BİRİNCİ AYAĞI GERÇEKLEŞTİ, KARAR ANKARA'YA GÖNDERİLDİ"

Eroğlu, konuyla ilgili sorulara şu yanıtı verdi; "TÜGVA'nın istediği alan resmileşme sürecinde, 3 basamak kaldı. Birincisi TTK Yönetim Kurulu'ndan çıkması, ikincisi Bakanlığın onayını alması, üçüncüsü ise Bakanlar Kurulu'nun onayını almasıdır. Tahsisin birinci ayağı olan yönetim kurulundan çıkması tamamlandı. Kira bedeli 3 bin 500 TL. dir kirayı Genel Müdürlüğümüzün Emlak Değer Belirleme Komisyonu var, kirayı onlar belirliyor."

"BİZİM 40'IN ÜZERİNDE KİRACIMIZ VAR, HEPSİ DE FARKLI GÖRÜŞTE"

TÜGVA'nın AK Parti'nin bir kuruluşu olduğu ve siyasi bir kuruluşa alanın verilmesine karşı çıkan görüşleri değerlendiren Eroğlu "Bizim 40'ın üzerinde kiracımız var. 40'ı da farklı düşüncede, farklı siyasi görüşte, sağcı, solcu kiracılarımız var. Birilerinin söylediği gibi siyasi ayrım yok, bunlara katılmıyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi