İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Projesi Bilim Fuarı ve Resim Sergisi, okul bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Protokol üyelerinin ve davetlilerin ilgisini çeken fuarda konuşan Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, ""Bilim ve sanat bir toplumun gelişmiş ülke olmakla olmaması arasında temel fikrini ortaya koyuyor. Çocuklarımızı ne kadar bilimsel faaliyetlere icraatlara yönlendirebilirsek dünyada o kadar daha çok söz sahibi ülke haline getirebiliriz" dedi.

İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu öğrencileri tarafından Proje Yürütücüsü Burcu Kılıç önderliğinde TÜBİTAK 4006 Projesi Bilim Fuarı ve Resim Sergisi açıldı. Fuara; Zonguldak Vali yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya'nın eşi Özlem Karakaya, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutlu, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Murat Kapıcı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Türkoğlu, Bakanlık Müfettişi Hanifi Sayın, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Sadettin Dede, Eğitimsen temsilcileri, Fikri Anıl Ortaokulu Müdürü Ali Zaman, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Dünyada söz sahibi bir ülke olmak için çocuklarımızı bilim ve sanata yönlendirmemiz gerektiğine dikkat çeken Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, "Bilim ve sanat bir toplumun gelişmiş ülke olmakla olmaması arasında temel fikrini ortaya koyuyor. Çocuklarımızı ne kadar bilimsel faaliyetlere icraatlara yönlendirebilirsek dünyada o kadar daha çok söz sahibi ülke haline getirebiliriz. Medeniyetlerimizi daha da ilerletebiliriz. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı yürekten kutluyorum, inşallah çocuklarımızın geleceğin bilim adamları da olacaktır geleceğe ışık tutacaklardır" açıklamasında bulundu.

AKDEMİR: "GELECEK VAAT EDEN ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇALIŞMALARI BİZİ HEYECANLANDIRIYOR"

Öğrencilerin projelerinin güzel ve gelişmiş fikirlerden oluştuğuna dikkat çeken Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Gelecek vaat eden öğrencilerimizin çalışmalarını görmek şimdiden bizi heyecanlandırıyor. Eğitim öğretim hayatımızda hep başarılı çalışmalara imza atmanız bizleri gururlandırır. Bugün burada olmaktan mutluyum. Sizi teşvik eden öğretmen ve ailelerinizin başarısıdır bu çalışmalar. Herkese başarılar diliyorum" diye konuştu. Konuşmalarında ardından TÜBİTAK 4006 Projesi Bilim Fuarının açılış kurdelesi katılan protokol tarafından kesildi. Protokol üyeleri ve davetliler, projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldılar. TÜBİTAK Fuarının açılışının ardından yine Fikri Anıl Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Resim Sergisi açılarak gezildi.

Editör: Pusula Gazetesi