Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu'nu ziyaret etti. Özelleştirme Dairesi Başkanlığı'nca Karadon Müessese Müdürlüğü'nün envanteri istenmiş, kurum özelleştirilme kapsamına alınmak istenmişti. Müessese Müdürü Köseoğlu'ndan son gelişmelerle ilgili bilgi aldığını belirten Hamdi Ayan, "Karadon'un ve TTK'nın özelleştirilmesinin her zaman karşısında olacağız" diye konuştu.

Enerji Bakanlığı'ndan ve bazı üst düzey bürokratlardan Karadon konusunda bilgi aldığını belirten Ayan, "Karadon'u halen özelleştirmek istiyorlar. Bize gelen bilgiler doğrultusunda Karadon Müessese Müdürümüzü ziyaret ettik. Bildiğiniz gibi hükümet, 2018 yılı sonuna kadar ÇED toplantılarını iptal etti ve termik santrale izin vermeyeceğini açıkladı. Edindiğimiz bilgilere göre, 2019 yılında Zonguldak'a 600 megavat gücünde yeni bir santral yapılması için ÇED süreci başlayacak" dedi.

Bölgeye yeni santraller yapılırken TTK'nın da bu süreçte özelleştirileceği bilgisinin kendilerine ulaştığını belirten Ayan, "Bunun planları şimdiden yapıldı. Bu santralin 300 megavatı özel bir firmaya verilecek. Burada Ankara merkezli çeşitli şirket isimleri geçiyor. Geri kalan 300 megavat santral ise, bölgedeki rödevanslı saha sahiplerine verilecek. Karadon Müessese Müdürlüğü de bu arada özelleştirilerek, rödevanslı sahalara dahil edilecek" açıklamasında bulundu.

TTK'nın özelleştirilmesine karşı olduklarının altını çizen Ayan, "Bu bölgenin bu kadar alan içinde değil 600 megavat, 1 megavat bile termik santral kurulmasının karşısındayız. Bunun yanında bir komisyon dahilinde halkın taleplerini ele alıyoruz. Partimiz tarafından 3 kişiden oluşan bir komisyon kurduk. Çatalağzı'nda yaşayanların yaşam memnuniyeti hakkında görüş alıyoruz. Komisyonlarımız çalışmalarını tamamladığında gerekli açıklamaları da yapacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi