Enerji Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, Zonguldak'a gelerek Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İdari Kurul Kararları ve Toplu Sözleşme ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Memur-sen Zonguldak İl Temsilciliği binasında yapılan toplantıda Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Enerji Bir Sen Şube Başkanı Sedat Güngör, Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve üyeler hazır bulundu.

Genel Başkan Hacı Bayram Tombul toplu sözleşme ile ilgili "Geçmişte alınan kararların tetkiki var, bunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız, toplu sözleşmede alınan bazı kararlar vardı bu kararların bir kısmı uygulandı bazıları da uygulanmamıştır. Onları şu anda görüşeceğiz. Ayrıca TTK Genel Müdürümüzü de ziyaret edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Tombul, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun işçi açığının acilen gidilmesi gerektiğini belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü üzerine kuruma 1500 işçi alındı. Tabii ki biz memur sendikaları olarak memur sayısını da önemsiyoruz ve TTK'da memur sayısının giderek azalması da söz konusu. İkincisi burada teknik personel olmazsa olmazlardan bir tanesidir. İşçi sınıfında çalışan teknik personeli memur kadrosuna geçirilmesi konusunda epeyce bir gayretimiz oldu fakat bunda da ilerleme sağlayamadık. Bunların sayıları da çok fazla değil kurumda. Bundan sonra her emekli olan kişinin yerine yeni istihdam olması mutlaka gerekli" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi