Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TTK'ya işçi alımı ile ılgili 'Başarısızlık' polemiğinde GMİS'e yüklendi.

CHPli Demirtaş "GMİS yönetimi bu gidişle TTK'nın kapısına kilit vurduran sendika yönetimi olarak tarihe geçecektir. Sendika yönetiminin daha çok çaba sarfetmesi gerekir" dedi.

Milletvekili Demirtaş, sendika ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"CHP olarak Zonguldakta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı " Taş Kömürü Çalıştayı" nı tüm paydaşların katılımıyla yapmıştık. Çalıştaya GMİS, Ticaret ve Sanayi Odası, Maden Mühendisleri Odası, ve Akademisyenler katılarak büyük destek vermiş ve görüşlerini açıklamışlardı. Çalıştayda Taş kömürü sektörü ve TTK masaya yatırılmış, üretimin artması ve işçi açıklarının giderilmesine dikkat çekilmişti. Bundan sonra da iktidar 1.500 işçi alma sözü vermek zorunda kalmıştı. Malesef GMİS yönetimi bu gidişle TTK'nın kapısına kilit vurduran sendika yönetimi olarak tarihe geçecektir. Sendika yönetiminin daha çok çaba sarfetmesi gerekir.Kendilerinden GMİS'in tarihi sorumluluğuna uygun olarak hareket etmelerini beklemekteyiz."