Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 53 eski hükümlü işçi alımı başvuruları dün başladı. 20-24 Ocak 2020 tarihleri arasında; kalorifer ateşçiliği, şoför, aşçı, demiryolu işçiliği ve yıkama makinesi operatörlüğü branşlarında toplam 53 eski hükümlü alımı için başvurular başladı.

İŞ Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, "Kesinlikle hiç kimse torpille alınacak diye düşünmesin. Başvuru yapan arkadaşlar Noterin yapacağı kurayı iyi takip etsinler. Umarız ihtiyacı olan ise girer" dedi.

"SADECE DEMİRYOLU VE LAVUAR İŞÇİLİĞİNDE HERHANGİ BİR BELGE ARAMIYORUZ"

İŞ KUR İl Müdürü Gönül Demirsu, başvurular ve noter kurası ile ilgili şunları söyledi; "Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na bugün için eski hükümlü açığı ile ilgili 53 kişi alınacak. Bugün başvurularımız başladı. 20-24 Ocak tarihlerinde başvurular gece saat 12'ye kadar yapılacak. Ancak 24 Ocak günü 17:00'a kadar şubelerimizden başvuru olabilecektir. Sonrasında gece saat 12'ye kadar ALO 170 ve internet kanalından devam edecektir. İl Müdürlüğümüze ve hizmet merkezimize yapılan başvurularda hükümlü arkadaşlarımın mutlaka belgelerinin hazır olması gerekiyor. Bunu kontrollü bir şekilde alacağız. Tabi bilindiği üzere şoförlük sanatında 23 kişi alınacak bununla ilgili 1997 tarihinden önce almışsa E sınıfı daha sonra almışsa C,D,E sınıfı ehliyetlerin olması lazım. Yine aşçılık sanatından başvuracak adayların aşçılık belgeleri olmaları gerekiyor. Meydan ve çevre işçiliğine başvuracak adayların ateşçi belgeleri olmaları gerekiyor. Sadece iki hususta demiryolu işçiliği sanatında ve lavuar işçiliğinde herhangi bir belge aramıyoruz. İlkokul mezunu olması ve diğer şartları taşıması lazım. Burada yaş konusu da çok önemli, 18 ile 44 yaş arasında olanlar başvuru yapabilecekler. 20 Ocak 1976 - 24 Ocak 2002 tarihleri arasında doğan kişiler başvuruları yapabilecek. Noter kurası 15 Şubat 2020 tarihinde insan gücü eğitimde olacak. Birebir noter çekilecek. Yani 53 kişi alınacaksa 53 kişi noter kurasından çıkacak. Yine Türkiye Taşkömürü Kurum'unun uygun gördüğü sayı kadarıyla yedek çekilecek. Şunu söylemek isterim; kesiklikle ve kesinlikle hiç kimse torpille alınacak gibi hiçbir kuşkuya kapılmasın. Ben arkadaşlarımızın orada bulunmalarını noter kuralarına birebir iştirak etmelerini ve her çekilişi görmelerini istiyorum."