Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK'ya alınacak 500 işçinin 1500 olması için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Yakın tarihte 900 işçinin emekli olduğunu ve sayının daha da artacağını belirten Yeşil, şunları söyledi;

"Başkanlar Kurulu olarak, TTK'ya işbaşı yapacak olan 1000 arkadaşımızın işlemlerini yakından takip ediyoruz.

Yeni alınacak 500 arkadaşımız için kura çekimlerinin bu ay içinde yapılacağı açıklanmıştı. Bu sayının 1.500 olması için görüşmelerimiz sürüyor. Çünkü 1500 işçi alınacağının açıklandığı tarihten bugüne yaklaşık 900 arkadaşımız emekli oldu ve yıl içinde yeni emeklilikler olacak. Kura çekimi yapılırken, dağılımın ilçe nüfusları dikkate alınarak yapılmasını öneriyoruz."

"Başkanlar Kurulumuz; Sendikamızın TTK'nın 14 bin kişilik norm kadro ve yıllık 5 milyon ton üretim kapasitesiyle istikrarlı bir şekilde çalıştırılabilmesi için, her yıl sonunda işçi açıklarının kapatılması ve bunun için TTK Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirilmesi önerisinin her zaman ve her şart altında takipçisi olacaktır. TTK'da üretimi artırarak; ekonomik krizin her yönüyle hissedildiği bu şartlarda cari açığı büyüten, yıllık 4-5 milyar dolarlık taşkömürü ithalatını geriye çekmemiz mümkündür."

Editör: Pusula Gazetesi