Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı' nın bütçe görüşmelerinde TTK'ya 1500 işçi değil, norm kadro açığı olan 6 bin 500 işçinin alınması gerektiğini savundu.

İşçi alımı için İŞ Kur'un yönetmeliğinin değiştirilmesini beklendiğini belirten Demirtaş "Türkiye Taşkömürü Kurumunda norm kadro açığı 6 bin 846'ydı, bununla ilgili bir işçi alımı yapacak mısınız? '1.500' diye ifade ettiniz ama açık 6 bin 846; ne zaman alacaksınız?" şeklinde sorduğu soruya ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "İŞKUR'un yönetmeliğinde bir değişiklik yapmasını bekliyoruz. Çalışma Bakanımızla da görüştük, mutabık da kaldık. O yayınlanır yayınlanmaz orada bu işçi istihdamına öncelik vereceğiz" dedi.

Demirtaş, bütçe görüşmelerinde şunları söyledi;

"2015 yılından beri Zonguldak'ta milletvekilliği yapıyorum ve 2015 yılından beri hep aynı şeyi söylüyoruz. Enerji politikaları görüşülmeye başlandığında Türkiye Taşkömürleri Kurumunun işçi açıklarının giderilmesini öneriyoruz ama ne oluyor? Hep söz var, hep konuşma var ama icraata gelince icraat yok. Türkiye Taşkömürü Kurumunun 14 bin norm kadrosu var. Ancak 1 Kasım 2018 tarihi itibarıyla 7 bin 154'e düşmüş işçi sayısı. Bu ne demektir? 6 bin 846 işçi açığı var demektir. Pano üretim işçisi açığı 3 bini geçmiş durumda ki en önemli açık odur; yer altı, toplamda 5.800 işçi açığı vardır. Sayın Cumhurbaşkanı baktı ki Zonguldaklı oyları vermeyecek, böyle bir söz verdi. Biz bu sözün tutulmasını bekliyoruz. 1.500 değil 6 bin 500 işçinin alınmasını talep ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi