İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil'i ziyaret etti.
Yavuz Erkmen, gündemde yer alan Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) Çinli şirketlere satılması iddiası konusunda bilgilendirme yaptı.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un TTK'nın satışı ile ılgili yaptığı açıklamaya "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" dedi.

Erkmen; "Şu anda mecliste görüşülen ve Türk Varlık Fonu Başkanının yapmış olduğu açıklamaya istinaden bu durumun TTK'yı etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu konuda sendika yetkililerimizin görüşlerini alacağız. Bu şehirde madencilik ana sektördür. Madencilik sektöründe çalışan pek çok arkadaşımız var. Her zaman daha çok arkadaşımızın çalışması ile ilgili görüşlerimizi de dile getiriyoruz. Kamuoyunda Türkiye Varlik Fonu'nun 5 Ekimde yapmış olduğu bir açıklama oldu. Bazı madenleri kendi bünyesinde toplayacağını söyledi. Biz bunu iyi niyetli olarak görmüyoruz. Biz yarın kurum satılıyor şeklinde iddiada bulunmuyoruz. Sadece böyle olabileceğini öngörüyoruz. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Zonguldak'ın hakkının yenmemesi için olayın takipçisi olacağız." dedi.
Yeşil de; "2 gündür Ankara'da bir dizi ziyaretler ve çalışmalar gerçekleştirdik. Şu anda böyle bir şey yok ama başkanımızın da dediği gibi yarın ne olacağı belli olmaz." ifadesini kullandı.