Çaycuma ve Köyleri Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, TTK'nın özelleştirileceği iddiaları üzerine yazılı basın açıklaması düzenledi. TTK'nın kapatılmasına karşı olduklarını belirten Çiloğlu, "Cumhuriyetin ilk kenti olan ve kurtuluş savaşından sonra ülkemizin gelişmesine öncülük eden Zonguldak son 30 yıldır sürekli ivme kaybediyor. TTK ile varolan güzel kentimiz 1980 li yıllara kadar o dönemin 66 vilayetinden göç almıştır. Bu göç edenler ile Zonguldak halkı kaynaşarak kardeşlik duyguları ile omuz omuza yerin yüzlerce metre altında 60 bin kişi ile kömür üretmiş ülke ekonomisine katkı vermişlerdir. 1980 yılından sonra gelişen politikalar sonucunda TTK da işçi sayısı hızla azaltılmış olup bugünlerde işçi sayısı 7 binlere yaklaşmıştır. Bunun sonucunda da Zonguldak hızla göç vermeye başlamış olup neredeyse bir Zonguldak nüfusu dünyanın başka yerlerine dağılmıştır.

Bizler istiyoruz ki insanlarımız iş aş için başka yerlere gitmesin. Yeraltında bulunan milli servetimiz olan taşkömürü nü TTK aracığıyla güvenli bir çalışma ortamıyla yerüstüne çıkaralım. Ülke ekonomisine katkıda bulunalım. Lakin son günlerde mecliste bulunan torba yasada TTK'nın özelleştirileceği iddiaları vardır. Zonguldak halkı 5-6 kuşaktır bu kurumda üretim yapmakta olup bu uğurda binlerce şehit vermiştir. Bu durum asla göz ardı edilmemelidir.

Bir önemli konuda TTK bir madencilik ve madencilik kazalarında kurtarma okuludur. Burada 150 yıllık maden tecrübesi ve kültürü vardır. Bizler TTK'nın kapatılmasını istemiyoruz. Tam tersine işçi alınmasını ve bu sayede de üretmek istiyoruz. Zonguldak halkına bir kazma bir baret yeter. Girer yerin yüzlerce metre altına kömürünü kazar.

Başta siyasetçilerimiz olmak üzere tüm STK'larımız ve halkımız Zonguldaklılık bilinci ile hareket edip, kardeşlik duyguları ile TTK ya sahip çıkalım.

Gerekirse bu konu için bölgemizin önde gelenleri ile bir ekip kurup Ankara'daki yetkililere Zonguldak ve TTK'yı anlatalım. Bizler bu konuda atılacak her olumlu adım da GMİS'in yanındayız . Ortak paydamız Zonguldak olsun" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi