GMİS Başkanı Yeşil, Gelik İşletmesi'ndeki mekanize sistem hakkında bilgi verdi:
'Mekanize sistem işçinin yükünü hafifletecek'
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Hakan Yeşil, Gelik'te -460 koduna inerek çalışmaları yerinde inceledi.İncelemeyi bizzat yapan Yeşil,kömür üretim artışıyla ilgili bilgi verdi.İşçilerin yoğun bir çalışma üzerinde durdukları bilgisini veren Başkan Yeşil çalışanlara emeklerinden dolayı teşekkür etti.
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, dün TTK'ya bağlı Karadon Müessesesi'nde ki çalışmaları yerinde inceledi. İş yerlerinde gözlem yapan Başkan Hakan Yeşil, maden işçileri ile de bir araya gelerek sorunları dinledi. Başkan Yeşil, -460 koduna inerek, yer altında faaliyete geçirilen mekanize sistem çalışmalarını da takip etti. Yeşil, yarı mekanize sistem ile birlikte işçinin beden gücü zorluğunun azalacağını, üretimin ise artacağını yineledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Hakan Yeşil; "Bizim iş yerlerimiz çok yoğun. Aynı iş yerinde beraber çalışan, aynı kafesi kullanan, aynı hamamlara giden, yoğunluğun çok olduğu yerler. Dönem dönem iş yerlerine gidiyoruz, arkadaşlarımız hasbihal ediyoruz. Hem onlara moral veriyoruz, hem de sıkıntıları yerinde dinliyoruz. Dün Gelik'te idim. İş yerlerini gezdik, eksiklere baktık. İşveren ile görüştük. Sorunları yerinde dinledik. Arkasından da -460 kodunda bizim mekanize kazı dediğimiz çalışmaları yine yerinde inceledik. Şu ana kadar 50 tane şilt dediğimiz yarı mekanize-demir tahkimat olarak adlandırılan makinalar yerleştirilmiş. Bunları da yerinde gördük. Dün 48 idi, bugün itibariyle 50 oldu. Toplamda 98 adet şilt olacak. Ondan sonra demir tahkimat iş güvenliğini artıracak, arkadaşlarımızın rahatlamasını sağlayacak şekilde bir sistem oluşacak. Tabi bu aynı zamanda kömür üretimini de artıracak. Yoğun bir çalışma var. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde bu makineleri yerleştirmek için çalışıyorlar. Bu işleri zor şartlar altında başarabilmek kolay değil. Madenci arkadaşlarımız özveri ile bu pandemi döneminde hem bu işler ile uğraşıyorlar, hem kömür çıkartmaya çalışıyorlar, hem de ekonomiye nasıl katkıda bulunabileceklerinin derdindeler. Ben onlara tekrar teşekkür ediyorum." diye konuştu.

YEŞİL: HEDEF MAKSİMUM KÖMÜR ÜRETİMİ
TTK'ya bağlı müesseselerde kömür üretiminin en üst seviyesinin hedeflendiğini belirten Yeşil; "Bizim bölgelerimizde mekanize kazı sistemleri yavaş yavaş oturuyor. Kozlu'da, Üzülmez'de, Amasra'da, yine Gelik'te ikincisi yerleştiriliyor. Burada hedef; maksimum üretim yapmak. Maalesef sayı söyleyemem ama dediğim gibi maksimum üretim yapmak. Bazen aksilikler oluyor, dönem dönem sayılarımız değişiyor. Ana amacımız maksimum üretim yapmak ve işçi arkadaşlarımızın beden gücü zorluklarını minimuma indirmek." ifadelerine yer verdi.