Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, madenlerde ki Corona Virüs vakaları ve işçi alımı hakkında açıklamalarda bulundu.

GMİS Başkanı Hakan Yeşil, maden ocaklarında 44 işçinin corona virüs testinin pozitif çıktığını ifade ederek, pozitif çıkan madencilerin ev karantinasına alındığını belirtti. Başkan Yeşil ayrıca şuana kadar 2 bine yakın madencinin emekli olduğunu ve bunların yerine biran önce işçi alımı yapılması gerektiğine dikkat çekti.

44 MADENCİ KARANTİNADA

Hakan Yeşil, madenlerde son olarak 44 kişinin korona virüse yakalandığını belirterek, "Genel anlamda belirli bir artış var. Dün itibariyle 44 arkadaşımızın korona testi pozitif çıktı. Bu arkadaşlarımız Şuan için ev karantinasındalar. Tabi bir önce ki hafta daha azdı. Gün geçtikçe rakamların daha yükseldiği gözüküyor. Bununla beraber aşı için hükümet çalışma başlattı. Arkadaşlarımızın toplum sağlığı için aşı olması gerekiyor. Yani biz çok zor zamanlar yaşadık. Özellikle Taşkömürü kurumunda iş yerlerimize ara verildi. Devamında kademeli çalışma sistemine geçtik. Üretim yapamadık. Tamamının korona virüsün yayılmasıyla alakalıydı. Bunlar toplum sağlığı için önemli. Biz aynı sıkıntıları tekrar tekrar yaşamak istemiyoruz. Özellikle vatandaşların kendi sağlığı ve ailelerinin sağlığı için aşı olmaları gerekiyor. Aşı ile spikilasyonlar Türkiye'de yaygınlaştırıldı. Aşı olmak şart. Aşı olma şartı 12'ye kadar düştü. Biz bütün alınacak önlemlere ve aşı olmak zorundayız." şeklinde konuştu.

AŞILAMA DEVAM EDİYOR

Aşılama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Yeşil; "Toplu aşı yapılamadığı için arkadaşlarımız birimlerde aşılarını oldular. Bu hafta başladı çalışma. Herkes kendi bölgesinde aşı olduğu için net rakamları bilmiyoruz. Bu hafta sonu yapılacak çalışma ile ne kadar arkadaşımız aşı olacak belli olacak" dedi.