Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK müesseselerinde harici bölümlerde düşük ücretle çalışan maden işçileri Genel Müdürlük binası önünde eylem yaptı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü önünde toplanan harici işçileri yer üstünden yer altına geçmek için dilekçe verirken Zonguldak halkına da mesaj verdiler.
sosyal medyadan biz yerüstü işçilerine linç girişimleri ve sözlü tacizlerde bulunuyorlar diyen işçiler biz 8 -10 bin TL maaş almıyoruz 3049 TL maaş alıyoruz diyerek dekontlarını gösterdiler.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü önünde hükumete ve kamuoyuna seslenen
Genel Maden İşçileri Sendikası merkez Mali Şube Başkanı
Serkant Bayrak; Bugün Genel Müdürlüğümüze gelme nedenimiz toplu iş sözleşmemizde istediğimiz haklarımızın verilmemesi halinde Yer üstü harici işçileri olarak yer altında çalışmak için dilekçelerimizi genel müdürümüze teslim etmeye geldik.
Zonguldak kamuoyuna sizler aracılığı ile bir de duyuru yapmak istiyorum. İki gündür sosyal medyadan biz yerüstü işçilerine linç girişimleri ve sözlü tacizlerde bulunuyorlar.
İsimleri ve sosyal medya hesapları emniyete bildirildi.
Bizlere TTK da ne iş yapıyorsunuz zaten 8-10 bin TL maaş alıyorsunuz gibisinden hain ilan etmeye çalışıyorlar.
Bizler TTK da dünya devi Botaş elektrik motoru TOAO'a yani burada bulunan doğal gazın denizden karaya gelmesini sağlayan parçaların üretimini yapmaya hazırlanıyoruz.
Bizler makine kimyaya silah parçaları üretmek için makine kimyadan gelen heyet ile kurum yetkilerinin anlaşması halinde silah parçası üretmek için hazırlanıyoruz.
Yani TTK'da yatmıyoruz.
Tüm zorlu şartlara rağmen ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına fayda sağlayabilmek için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.
Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz.
Biz de 8-10 bin değil dekontlarımız burada yol yemek iaşe ve bütün sosyal haklar içinde 3049 TL ve 5000 TL arasında ücretle çalışıyoruz.
Yani biz TTK'da yer altında değil yer üstünde düşük ücretlerle çalıştırıyoruz. Zonguldak kamuoyuna ve yetkililere duyurulur" dedi.